EUROPSKI OGLED

“Obojimo grad u bijelo”: Armada izdala proglas, prodaja ulaznica ide prema brojci od 6 tisuća

Edi Prodan

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Budi 12. igrač ovoj mladoj momčadi, obuci dres našega kluba, poderi grlo pa će i naši igrači opet ostaviti srce na terenu i dati zadnji atom snage do zadnje sekunde, a onda ne sumnjamo da će se ponovno pjesma oriti tribinama dugo nakon utakmice", ističe Armada.



Pripreme za utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige u kojoj večeras s početkom u 20,30 sati svoj prvi ogled imaju HNK Rijeka i švedski Djurgarden došle su u završnu fazu. Tenzije su dodatno podignute sinoćnjim navijačkim sukobom u centru Rijeke, a prema najavama švedsku ekipu će na tribinama Rujevice pratiti više stotina navijača. Zahvaljujući aktivnosti policije i onemogućavanju dolaska još stotinjak švedskih navijača u centar Rijeke, sinoć je sukob većih razmjera na sreću spriječen.


Ono što je daleko važnije činjenica je, kako nas izvješćuju iz HNK Rijeke, prodaja ulaznica ide prema brojci od šest tisuća. Računamo li da dio dislociranih navijača ulaznice kupuje na sam dan utakmice, nekoliko sati prije početka bit će otvorene blagajne na istočnom i zapadnom ulazu, nije nemoguće je da stadion dođe do ispunjenosti od 80 posto. S obzirom na iznimni temperament navijačke pripreme, i sama će temperatura zraka na početku odigravanja utakmice biti oko 30 stupnjeva, kao i dolazak velikog broja švedskih, ni malo “estradnih”, navijača, na najjače je proradila i najznačajnija natjecateljska krilatica Kvarnera: krepat ma ne molat.


Proglas pod naslovom “Obojimo grad u bijelo” je izdala i Armada koja od svih zajedno prije i iznad svega očekuje apsolutnu posvećenost navijanju.




“Od prve do zadnje sekunde, sve tribine, svi k’o jedan, svi u bijelom!


Još jednom pozivamo sve koji dolaze na utakmicu da ne budu treneri i kritičari, nego da budu drugi golman, treći stoper, prevaga u vezi, treći napadač! Budi 12. igrač ovoj mladoj momčadi, obuci dres našega kluba, poderi grlo pa će i naši igrači opet ostaviti srce na terenu i dati zadnji atom snage do zadnje sekunde, a onda ne sumnjamo da će se ponovno pjesma oriti tribinama dugo nakon utakmice”, ističe Armada.


Organizator utakmice HNK Rijeka također upozorava navijače da se na vrijeme, što znači najmanje pola sata prije početka utakmice, zapute prema svojim mjestima jer će se zbog propisane kontrole, ulaznice su personalizirane i moguće ih je iskoristiti uz identifikacijski dokument, ulazak na stadion nešto sporije odvijati.


U svakom slučaju, u igračkom i navijačkom smislu, večeras se priprema istinski spektakl kojem bi, po svemu sudeći, trebao odgovoriti i poprilično ispunjen stadion. Svakako i pozitivan – rezultat.