Deni Jurić

Novi napadač Rijeke uvjeren je da će se momčad razbuditi: “Vjerujem u bitan iskorak i borbu za Europu”

Denis Frančišković

NOVA NAPADAČKA UZDANICA - Deni Jurić/Foto M. LEVAK

NOVA NAPADAČKA UZDANICA - Deni Jurić/Foto M. LEVAK

Došla je nekolicina pojačanja, a tu je i novi trener. Vjerujem da će sve ići na bolje i da ćemo biti tamo gdje trebamo biti, a to znači boriti se za Europu. Siguran sam da ćemo napraviti taj iskorak - tvrdi 25-godišnji Jurić



RIJEKA Rijeka poprima bitan zimski redizajn, prometno je ovih dana na Rujevici, a jedan od onih igrača koji bi novoj postavi Bijelih trebao dati kvalitetniji i ofenzivniji štih je i Deni Jurić. Rođeni Australac, napadačka je prinova Bijelih stigla na posudbu iz Dinama, nakon što je polusezonu odradio u Gorici. Jurić je 25-godišnjak, igrao je za australsku U-23 reprezentaciju, a dosad je najviše nastupa odradio u Šibeniku (37) gdje je zabio 11 golova.


Igrao je u Solinu (25) i Rudešu (17), a za Dinamo je skupio 16 nastupa uz dva gola i dvije asistencije. U Gorici je u 14 utakmica zabio jedan gol uz jednu asistenciju.


– Dobro sam se uklopio, momčad me dobro prihvatila. I stručni stožer je jako dobar, stvarno se kvalitetno radi – kaže Deni Jurić. – Puno se trči, najteži dio je iza nas. Ostaje izbrusiti tehnički i taktički dio priprema. Igramo još nekoliko utakmica, vjerujem da ćemo se dobro uigrati i da će do početka prvenstva sve sjesti na svoje mjesto.


Konkurencija vuče




Rad s novim trenerom Sergejem Jakirovićem Juriću nije nepoznanica.


– S Jakirovićem i ovim stožerom se jako dobro poznajem. U mlađim kategorijama Sesveta s njima sam proveo nekoliko godina, obostrani smo znanci i s te strane nema nikakvih problema.


Jurić se još ljetos spominjao kao prinova Bijelih, međutim, u zadnji tren je otišao samo nekoliko kilometara od metropole.


– Da, postojala je ta mogućnost, ali nažalost, nismo to baš iskomunicirali kako treba. No, što je, tu je, sada sam tu i idemo dalje. U Gorici je bilo dosta turbulentno ove polusezone, puno stvari se nije poklopilo. Na neke stvari, kao što su VAR i suđenje, nismo mogli utjecati. Vjerujem ipak da će se Gorica dići i želim joj sve najbolje.


I Rijeka je, uz Goricu, bila najveće razočaranje prvog dijela sezone.


– Rijeku su svi doživjeli kao razočaranje jer su navikli da se svake godine bori za Europu. Očekivanja su uvijek velika, a krenulo je loše. No, vjerujem da možemo popraviti dojam. Došla je nekolicina pojačanja, a tu je i novi trener. Vjerujem da će sve ići na bolje i da ćemo biti tamo gdje trebamo biti, a to znači boriti se za Europu. Siguran sam da ćemo napraviti taj iskorak.


Konkurenciju u napadu čine mu Frigan, Obregon i Djuričin.


– Konkurencije nikad dosta. Mene to vuče naprijed da još bolje radim. Imamo dobar izbor u napadu, a tko god zaigra, vjerujem da će odraditi dobar posao.


Kombinacija i kemija


Jurić u napadu, Janković iza njega, Marin lijevo, Frigan desno. Moguća napadačka formacija Bijelih djeluje itekako zanimljivo.


– Poznajem te igrače od ranije, ne bih se žalio i vjerujem da je i to dobra kombinacija. Sve su to kvalitetni igrači, inače sigurno ne bi bili tu. Vjerujem da ćemo zaoštriti konkurenciju u svim linijama momčadi.


Napad je jesenas bio kronična boljka Rijeke.


– Ranijih sezona svi napadači, koji su bili tu, dobro su odrađivali posao i zabijali, a na nama je sada da vratimo tu prepoznatljivost u napadu.


Pravog rezultata nema niti bez dobre kemije unutar momčadi.


– Ozračje je jako dobro. Svi se druže i po meni to igra jako veliku i važnu ulogu u stvaranju rezultata. Raduje i činjenica što su dobri odnosi na relaciji stožer – igrači.


Liga je takva da nekoliko vezanih uspjeha ili neuspjeha drastično mijenja sliku momčadi. Može li Rijeka nepovoljan raspored pretvoriti u svoju prednost?


– Sve je unutar desetak bodova. Iskreno, više volim da su teže utakmice odmah nakon priprema. Dobar start nam je važan, ako ostvarimo dobar bodovni ulov na početku, sve će kasnije ići puno lakše – zaključio je Jurić.