Većina protiv

Nordijske zemlje zajednički se usprotivile odigravanju SP-a svake dvije godine, predsjednik FIFA-e podršku dobio tek iz Afrike i Azije

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Šest sjevernoeuropskih saveza između ostalog navode kako bi povećanje broja svjetskih prvenstava imalo negativan utjecaj na postojeća natjecanja, pa bi europsko prvenstvo postalo višak, a na važnosti bi izgubila i natjecanja nogometašicaKOPENHAGEN Šest nordijskih članica Europskog nogometnog saveza (UEFA), Švedska, Norveška, Finska, Danska, Island i Farski otoci, objavilo je zajedničku izjavu u kojoj su predstavile svoje razloge zbog kojih se suprotstavljaju zamisli Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) o odigravanju svjetskih prvenstava svake dvije godine.


Šest sjevernoeuropskih saveza između ostalog navode kako bi povećanje broja svjetskih prvenstava imalo negativan utjecaj na postojeća natjecanja, pa bi europsko prvenstvo postalo višak, a na važnosti bi izgubila i natjecanja nogometašica.


Također, prijedlog FIFA-e bi u potpunosti onemogućio trenutačni model odigravanja završnih turnira i reprezentativnih utakmica. Usto, smatraju kako razvoj nogometa u drugim regijama ne bi smjelo utjecati na uspješan europski model.
Dosada je prijedlog predsjednika FIFA-e Giannija Infantina o održavanju SP svake dvije godine naišao na podršku u Africi i Aziji.