Vinodol

Nogometni trećeligaš u proljeće će krenuti s novim trenerom, koji će ostati i vratar: “Oproštaj od vratnica tek na kraju sezone”

Valentina Prokić

DVOSTRUKA ULOGA - Igor Baričević/Foto V. PROKIĆ

DVOSTRUKA ULOGA - Igor Baričević/Foto V. PROKIĆ

Želim dati što više šanse mladim igračima jer u viši rang ne možemo s obzirom na to da ne ispunjavamo sve uvjete, tako da je sada idealna prilika za to – kaže Igor Baričević



RIJEKA Nogometaši Vinodola jesenski su dio sezone u Trećoj HNL – zapad završili na drugom mjestu s četiri boda manje od vodećeg Krka koji ima i utakmicu manje. Vinodol je u sezonu krenuo s visokim ambicijama, predvođen trenerom Nehajevim Svastom i sportskim direktorom Željkom Tomićem koji su obavili sjajan posao u prijelaznom roku i doveli brojne kvalitetne igrače na Bahalin.


No, na kraju listopada Svast je odlučio, nakon poraza od Pomorca 1921 u Kostreni, sporazumno se razići s klubom, a potom je i Tomić završio s funkcijom sportskog direktora. Za novog trenera do kraja polusezone postavljen je iskusni vratar, 42-godišnji Igor Baričević, koji je rekao da će tijekom stanke odlučiti hoće li biti vratar ili trener.


– Odlučio sam voditi momčad, ali u klubu inzistiraju da ostanem vratar do kraja sezone i onda se oprostim. Uvjereni su da mogu voditi momčad i braniti, a ja baš nisam pobornik toga, no valjda za sve postoji prvi put, tako da ću u proljeće raditi oboje. Razumijem njihove razloge jer je vrlo teško naći kvalitetnog vratara, ne samo tijekom zimske stanke, već i tijekom ljetnog prijelaznog roka.




Sviđa im se moja vizija momčadi u kojoj priliku dobivaju mladi igrači. Ja sam dobio priliku sa 16 godina, tako da znam što i koliko to znači mladom igraču, jer ako je ne dobije, nikad nećeš znati može li ili ne može igrati – rekao je trener i vratar Vinodola Igor Baričević.


Baričević je planirao s pripremama za proljeće krenuti između 15. i 20. siječnja, a kako će momčad izgledati, iskristalizirat će se ovog tjedna.


– Nisam upućen niti u mogućnosti kluba, niti u financijsku situaciju te ne znam što i koliko možemo kada su u pitanju eventualna nova imena. Nisam se u to miješao, rekao sam im svoju ideju, a mislim da imamo dovoljno kvalitetnih igrača te dovoljno mladih igrača koji trebaju više vremena i veću minutažu kako bi se pokazali.


Vodstvo kluba će odlučiti tko ostaje, a tko ide, a prema tome ćemo i vidjeti treba li nam još netko i možemo li ga dovesti. Želim dati što više šanse mladim igračima jer u viši rang ne možemo s obzirom na to da ne ispunjavamo sve uvjete, tako da je sada idealna prilika za to – zaključio je Igor Baričević.