Uskoro početak

Nogometaši Orijenta 1919 se približavaju prvoj utakmici u Prvoj HNL: “Slijedi fino ugađanje”

Ivan Volarić

SVE PO PLANU - Jure Srzić/Foto V. KARUZA

SVE PO PLANU - Jure Srzić/Foto V. KARUZA

Prijelazni rok je još otvoren, a što će biti, to ćemo vidjeti. Nije da tražimo nešto posebno, već smo otvoreni za sve opcije, odnosno igrače koji mogu ući u naše financijske gabarite - kaže Srzić



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 domaćim porazom od Rudeša zaključili su onaj udarni dio priprema za novu prvoligašku (drugoligašku) sezonu. U iduća dva tjedna polako će se spuštati »radni okretaji« i stvari usmjeravati prema prvoj službenoj obvezi u novom prvenstvu – domaćem ogledu protiv Solina 13. kolovoza.


– Zadovoljan sam onim što smo do sada odradili i pokazali. Vidi se napredak u odnosu na prvu i posljednju prijateljsku utakmicu s Rudešom. Naravno da nećemo igrati istim stilom u prvenstvu i pripremama, prema nekim stvarima ćemo imati drukčiji pristup. U ovoj fazi priprema je najbitnije da se igrači maksimalno istrče i da pokušaju držati visoki intezitet što duže razdoblje utakmice. Tijekom iduća dva tjedna napravit ćemo »fine tuning« svega toga – govori Jure Srzić, mladi stručnjak iz Makarske, koji je Crvene preuzeo istekom prošle sezone.


Kadar za novu sezonu je u visokom postotku formiran, posljednji je stigao Ennio Travaglia, povratnik na lijevi bok.




– Prijelazni rok je još otvoren, a što će biti, to ćemo vidjeti. Nije da tražimo nešto posebno, već smo otvoreni za sve opcije, odnosno igrače koji mogu ući u naše financijske gabarite, ali i da nam odgovaraju po svojim sposobnostima – dodao je Srzić, koji procjenjuje da bi liga mogla donijeti slične odnose snaga kao i prošle sezone.


– Očekujem prvenstvo koji će na ljestvici biti zgusnuto, bit će mala bodovna razlika između donjeg i gornjeg doma, a nekakvo povezivanje utakmica te može dignuti gore ili spustiti dolje – smatra Srzić.


Ozljede su zasada zaobišle redove Krimejčana, Andro Švrljuga i Mario Tadejević rade po prilagođenom programu s obzirom na to da su prošle sezone imali dugu pauzu. Do početka prvenstva trebali bi biti u stanju odigrati svih 90 minuta. Do početka prvenstva zakazane su još dvije provjere, u petak Orijent 1919 gostuje u Glini, u subotu slijedi generalka protiv Jadrana u Poreču. Te dvije utakmice odradit će dvije različite postave.