Ivan Lucić

Nogometaši Krka danas igraju “prvo poluvrijeme” kvalifikacija za ulazak u viši rang: “Psihološki faktor je na našoj strani”

Ivan Volarić

SVE JE OTVORENO - Ivan Lucić/Foto V. KARUZA

SVE JE OTVORENO - Ivan Lucić/Foto V. KARUZA

Mislim da je psihološki faktor na našoj strani. Ipak smo osvojili prvenstvo, a oni su se borili za ostanak - rekao je Lucić uoči prvog susreta momčadi Krka i Zagorca



RIJEKA Nogometaši Krka danas od 17.30 u Krapini će odraditi »prvo poluvrijeme« kvalifikacijskog susreta za ulazak u Drugu NL protiv Zagorca, člana tog razreda. Aktualni prvaci Treće HNL – zapad svjesni su da su njihovi današnji domaćini u ovom kvalifikacijskom ogledu favoriti, no to ne znači da su u Zagorje otputovali s unaprijed istaknutom bijelom zastavom.


– Ova dva ogleda doživljavamo kao svojevrsnu nagradu za sve ono dobro što smo napravili ove sezone. Naravno, pokušat ćemo tu priliku iskoristiti na najbolji mogući način, da napravimo veliki uspjeh za cijeli otok, klub i sve one ljude koji su sudjelovali i pomogli nam u tome da budemo tu gdje jesmo. Pružit ćemo sve od sebe, nemamo što izgubiti. Nastojat ćemo igrati kao i u većem dijelu prošle sezone, a vidjet ćemo što će na kraju od svega toga ispasti – govori Ivan Lucić (26), veznjak Krka.


Smjena trenera


Zagorec je odradio prilično dobro proljeće i skliznuo u kvalifikacije pomalo nesretno u posljednjem kolu nakon poraza od Grobničana. Upravo ta posljednja utakmica izazvala je određene poremećaje u klubu, pa je, pomalo nenadano, došlo i do promjene trenera.




– Činjenica da su cijele godine igrali u višem rangu, sigurno njima ide u prilog. Ipak su nastupali u jačoj konkurenciji, igrali protiv boljih igrača, imali veći poticaj… To je sigurno njihova prednost. Međutim, mislim da je psihološki faktor na našoj strani. Ipak smo osvojili prvenstvo, a oni su se borili za ostanak. Kod nas je sukladno rezultatima atmosfera sjajna, kod njih, vjerujem, s obzirom na borbu za ostanak, nije baš idealna.


Pokušat ćemo se fokusirati na one naše dobre stvari i probati ih maksimalno iskoristiti da izvučemo pozitivan rezultat – nastavlja nekadašnji prvotimac Opatije, koji je upravo s Crno-bijelima svojedobno uspješno odradio kvalifikacije za ulazak iz Treće u Drugu NL.


Kantrida


– Imamo dosta igrača koji su već osvajali prvenstvo u ovom rangu, koji su nastupali u onoj Trećoj ligi, kada se igralo zajedno s klubovima iz Zagreba i okolice, pa samim time i Zagorcem. Bile su to uvijek zanimljive utakmice s puno obostrane želje za nadigravanjem. U Krapini je uvijek bio gušt igrati – dodao je Lucić.


Boduli imaju jasan cilj u prvoj utakmici: zadržati sve otvorenim pred uzvrat na Kantridi za tjedan dana.


– Cilj je pozitivan rezultat. Nakon prve utakmice sigurno ćemo biti pametniji jer ćemo steći bolji uvid u mogućnosti suparnika. Nemamo što izgubiti, a možemo jako puno dobiti.