Smjena

Zrinjski potvrdio da se razišao s Krunoslavom Rendulićem, mediji tvrde da je njegov nasljednik donedavni trener Osijeka

Hina

Krunoslav Rendulić/Foto PIXSELL

Krunoslav Rendulić/Foto PIXSELL

U nekoliko posljednjih susreta Premijer lige BiH mostarska momčad je zabilježila loše rezultate



MOSTAR Hrvatski stručnjak Krunoslav Rendulić od danas više nije trener mostarskog Zrinjskog iako je ta momčad po njegovim vodstvom postala prvi bosanskohercegovački klub koji se uspio plasirati u grupnu fazu nekog europskog nogometnog natjecanja te osvojiti dvostruku krunu u BiH.


Nakon što se danima u medijima nagađalo o razlazu, Hrvatski športski klub Zrinjski iz Mostara na svome Facebook profilu potvrdio je da je s Rendulićem dogovoren ‘sporazumni raskid suradnje‘ nakon obavljenog razgovora i analize aktualnog trenutka.


Na mjesto šefa stručnog stožera hrvatski trener je imenovan 30. studenog 2022. godine, a u proteklih 12 mjeseci momčad je vodio u 47 službenih utakmica. Ostat će zapisano da je Plemiće vodio do prve dvostruke krune u povijesti, a onda i do prvog plasmana u skupnu fazu UEFA Konferencijske lige.  Iz HŠK Zrinjskog su se zahvalili hrvatskome treneru na profesionalnoj suradnji i velikim uspjesima koje je ostvario s momčadi te su mu poželjeli puno sreće i sportskog uspjeha u nastavku trenerske karijere.




U nekoliko posljednjih susreta Premijer lige BiH mostarska momčad je zabilježila loše rezultate. Posljednji je bio poraz protiv gradskog rivala Veleža od kojega su izgubili 0-3.


Mediji u Mostaru nagađaju da bi nasljednik Rendulića na klupi Zrinjskog mogao biti Stjepan Tomas koji se nedavno razišao s Osijekom.


Mostarski Zrinjski očekuju još dvije utakmice u Konferencijskoj ligi protiv AZ Alkmaara i Aston Ville. U nacionalnom prvenstvu nalaze se na trećem mjestu sa sedam bodova zaostatka za vodećim Borcem uz jedan susret manje.