Konferencijska liga

Zrinjski se porazom u Varšavi praktički oprostio od prolaska skupine KL: “Platili smo danak neiskustvu u Europi”

Hina

Krunoslav Rendulić/Foto PIXSELL

Krunoslav Rendulić/Foto PIXSELL

Mislim da smo se u četiri susreta predstavili u izuzetno dobrome svjetlu. Uhvatili smo tri boda, a u svim susretima smo bili konkurentni. Čak i u Birminghamu - kaže trener Kruno Rendulić



MOSTAR Unatoč sinoćnjem porazu protiv varšavske Legije u četvrtome kolu Konferencijske lige, čime se mostarski Zrinjski najvjerojatnije oprostio od daljeg natjecanja, trener Krunoslav Rendulić ocijenio je kako je njegova momčad ostavila iznimno dobar dojam u Europi.


“Protiv nas su sve momčadi na početku očekivale bodove i mislile su da će im biti lako protiv Zrinjskog. Mislim da smo se u četiri susreta predstavili u izuzetno dobrome svjetlu. Uhvatili smo tri boda, a u svim susretima smo bili konkurentni. Čak i u Birminghamu“, rekao je Rendulić na klupskoj konferenciji za novinare.


Mostarski Zrinjski je nakon četiri kola treći u skupini E Konferencijske lige, a iza njega je momčad AZ Alkmaara također s tri osvojena boda. Skupinu predvodi Aston Villa s devet bodova koliko na drugom mjestu ima momčad Legije.Zrinjski je pobijedio AZ s 4-3, izgubio je u Engleskoj minimalno golom u sudačkoj nadoknadi, a dvaput je poražen od Legije (1-2, 0-2).




Rendulić je dodao kako je sinoćnju utakmicu u Varšavi protiv Legije, kao i susret prije deset dana protiv iste momčadi presudilo iskustvo poljske momčadi.


“Mi smo platili danak neiskustvu u Europi”, rekao je hrvatski stručnjak na klupi Hrvatskog športskog kluba Zrinjskog.


Veznjak Dario Čanađija izrazio je zadovoljstvo predstavljenim, no ne i rezultatom sinoćnjeg susreta kojega je Zrinjski izgubio.


“Izgleda smo smo još neiskusni jer smo primili golove iz prekida”, ocijenio je donedavni igrač HNK Šibenika.


Još jedan hrvatski igrač, stoper Stipe Radić rekao je kako će Zrinjski u preostala dva susreta na gostovanju protiv nizozemske momčadi AZ Alkmaara te susretu na svom travnjaku protiv Aston Ville pokušati osvojiti nove bodove u Europi. Dodao je kako su ipak trenutačno najviše fokusirani na prvenstvo i predstojeći susret, gradski derbi s Veležom koji se igra za tri dana i redovito ima sportski i društveni naboj.