Osječke prognoze

Zoran Zekić se uoči Rijeke uzda u Ramona Miereza: “Zabit će danas!”

Denis Frančišković

Zoran Zekić/Foto PIXSELL

Zoran Zekić/Foto PIXSELL

Imperativ je možda preteška riječ, ali sraz s Rijekom i trenutak u kojem se nalazimo moraju biti velika motivacija za nas



OSIJEK Osječani ove jeseni igraju po principu »toplo-hladno«, generalno, rezultati su ispod očekivanja. Momčad pobijedi Hajduk na Poljudu pa izgubi na Opus Areni od istoga protivnika, dobije tri gola od Gorice pa pruži dobar otpor Dinamu u Maksimiru… Zoran Zekić došao je na Dravu kao spasitelj, no ne ide baš sve po planu. Motiva, želje i kvalitete ima, no proces uigravanja i stabilinosti traži vrijeme.


– Odradili smo dobar tjedan priprema i vjerujem da će se svi igrači pokazati u pravom izdanju. Igramo protiv odličnog suparnika protiv kojeg nema velikih tajni – kaže Zoran Zekić, trener Osijeka. – Bodovi su nam svima želja koja je nekad izvediva, a nekada nije. Ono što smo prezentirali u Maksimiru govori da smo na dobrom tragu, nažalost, rezultatski to nije bilo popraćeno kako smo se nadali. U životu je najteže ponavljati dobre stvari, ali nadam se da smo ipak izvukli pouke. U analizi smo dečkima pokazali što smo radili dobro i loše, a protiv Rijeke želimo ono dobro ponoviti u što boljoj mjeri – dodao je šef struke Osječana.


Rijeka na Dravu dolazi nakon što ne zna za poraz u deset ligaških utakmica. U svojoj premijeri na novom stadionu želi se prezentirati u pravom svjetlu.




– Rijeka igra dobar nogomet, ima lepršave igrače te su dosta agresivni. Čini mi se da igraju bez prevelikog opterećenja. Mi im se moramo bez prevelike priče suprotstaviti. Ne treba bježati od imperativa, ali imamo detalje i procese koji se odvijaju i koji su na razini na kojoj jesu. Kao trener osjećam odgovornost da napokon osvojimo tri boda i pružimo što bolju igru jer se moramo penjati na ljestvici. Imperativ je možda preteška riječ, ali sraz s Rijekom i trenutak u kojem se nalazimo moraju biti velika motivacija za nas – naglasio je Zekić.


Trener domaćina čeka i da proradi prvi napadač Ramon Mierez.


– Zabit će danas! Bio sam napadač i znam kako bih volio da igramo. Miereza želim između dva središnja braniča i na vrhu kaznenoga prostora. Za to moramo biti protočniji, imati bolji posjed i s više igrača ulaziti u protivnički šesnaesterec. To nam nedostaje, a Rijeka to radi fantastično – zaključio je Zekić.