Bez primljenog pogotka

Zoran Mamić nakon velike pobjede Dinama: “Silno sam ponosan, ali još ništa nije gotovo”

Hina

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Dinamo je tako i nakon četiri kola ostao bez primljenog pogotka u Europskoj ligi, a s osam osvojenih bodova predvodi ovu skupinu.



KLAGENFURT Pobjedom u Klagenfurtu protiv Wolfsbergera sa 3-0 u susretu 4. kola H skupine Europske lige, nogometaši Dinama stigli su na korak do “europskog proljeća”.


Golove za važnu pobjedu “modrih” zabili su Lovor Majer (60), Bruno Petković (75) i Luka Ivanušec (90).


Dinamo je tako i nakon četiri kola ostao bez primljenog pogotka u Europskoj ligi, a s osam osvojenih bodova predvodi ovu skupinu.




Dva kola prije kraja natjecanja po skupinama Dinamo je na vrhu ljestvice s osam bodova, drugi Feyenoord ima pet, treći Wolfsberger četiri, a posljednji CSKA tri.


“Silno sam ponosan što smo jedina momčad koja u ova četiri kola grupne faze, kako Europa lige tako i Lige prvaka, nije primila gol. Iznimno sam sretan, ali jasno je da još ništa nije gotovo. Pred nama su još dvije utakmice u kojima moramo osvojiti koji bod i osigurati plasman u sljedeći krug natjecanja,” kazao je nakon utakmice Dinamov trener Zoran Mamić.


Dinamo je posve zasluženo osvojio tri boda u Klagenfurtu, a pobjeda hrvatskog prvaka mogla je biti i uvjerljivija.


“Što se tiče same utakmice, mislim da smo unijeli nešto više energije nego domaća momčad. Osim toga, uza sav respekt Wolfsbergeru, mislim da moja momčad ima veću kvalitetu. Kad se borimo, trčimo, kad igramo kolektivno, onda i rezultat bude ovakav kao danas,” dodao je Mamić.


Na spomen da su domaći uputili tek jedan udarac u okvir gola, Dinamov je trener je kazao: “Mislim da taj udarac ipak nije išao u okvir. Livaković je obranio, ali mislim da je lopta išla pored gola. Kažem, čestitam cijeloj momčadi, svi su odigrali sjajno, počevši od Brune Petkovića, koji je upravo u tom obrambenom segmentu igrao jako dobro, pa do ostalih.”


Za tjedan dana Dinamo će gostovati kod Feyenoorda u Rotterdamu, dok će istovremeno CSKA u Moskvi ugostiti Wolfsberger.


“Slijedi nam gostovanje u Rotterdamu. Nećemo ništa kalkulirati, u svakoj ćemo utakmici ići po pobjedu pa tako i tamo. Naravno da se nešto pita i suparnika, ali imamo sedam dana da se odmorimo i pripremimo za utakmicu,” zaključio je trener Mamić.