Europska liga

Zoran Mamić nakon remija s CSKA Moskvom: “Ovo posvećujemo Slavenu Zambati”

Hina

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Snažno nas je pogodila tužna vijest o odlasku Slavena Zambate, on je bio jedan od najvećih igrača Dinama, prijatelj kluba, uvijek na usluzi, živio je s Dinamom iz dana u dan. Ovaj bod posvećujemo njemu i neka mu je laka zemlja - istaknuo je Mamić



MOSKVA Nogometaši Dinama odigrali su 0-0 protiv moskovskog CSKA, a trener hrvatskog prvaka Zoran Mamić osvojeni bod posvetio je legendarnom napadaču “Modrih” Slavenu Zambati koji je u 81. godini preminuo.


“Snažno nas je pogodila tužna vijest o odlasku Slavena Zambate, on je bio jedan od najvećih igrača Dinama, prijatelj kluba, uvijek na usluzi, živio je s Dinamom iz dana u dan. Ovaj bod posvećujemo njemu i neka mu je laka zemlja,” istaknuo je Mamić nakon utakmice.


“Bila je to vrlo teška utakmica, CSKA se pokazao kao izvrsna momčad. Mi smo jako dobro ušli u utakmicu, u prvoj minuti mogli smo je odvesti u drugom smjeru, ali nažalost nismo iskoristili priliku. CSKA ima svoj način igre, puno kroz sredinu, kroz kombinatoriku, radili su puno problema. Nisu stvarali izrazite šanse, ali je bilo opasnih udaraca i situacija na 16 metara. Na kraju je ovo realan rezultat,” istaknuo je Dinamov trener.




U drugom dvoboju u skupini austrijski Wolfsberg nadigrao je momčad Feyenoorda u gostima u Rotterdamu sa 4-1. Upravo će austrijski sastav idućeg četvrtka gostovati na stadionu Maksimir.


“Mi trebamo gledati sebe, . Prvo se moramo fokusirati na nedjelju i naše prvenstvo, a onda ćemo razmišljati o Austrijancima. Vjerujemo da u sljedećem kolu možemo doći do punog plijena. Naravno, trebamo biti dobri, trebamo se kompletirati, imamo određenih problema s ozljedama, ali vjerujemo da ćemo biti i odmorni i osvježeni za tu utakmicu,” dodao je Mamić.


I maksimirska “desetka” Lovro Majer bod je posvetila velikanu Dinamove povijesti. O samoj je utakmici za Dinamovu web stranicu je dodao: “Mislim da bodom možemo biti zadovoljni. CSKA je dobra momčad, vole igrati. Mi možda nismo odigrali najbolje što znamo. ali bod je dobar. Da smo bili malo mirniji u većem dijelu utakmice, moglo je ovo i bolje proći. Austrijanci su u drugoj utakmici pobijedili Feyenoord što je iznenađenje. Sad igramo protiv njih na svom terenu, dat ćemo sve od sebe i idemo po tri boda,” kazao je.


Mislav Oršić je istaknuo kako je utakmica bila teška i puna tempa.


“Da smo u nekim situacijama bili konkretniji, moglo je biti i drukčije. Ali, i oni su imali dosta udaraca. Bod je u ovom trenutku realan. Slijedi nam dvoboj protiv Wolfsberga, moramo se dobro pripremiti, vidjeli smo da možemo igrati na ovoj razini tako da trebamo nastaviti raditi i nadamo se najboljem,” kazao je.