Izbornik o protivniku Vatrenih

Zlatko Dalić upravo Španjolce nije htio u osmini finala: “Bit će to utakmica velikog naboja i pritiska”

Portal Novilist.hr

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Morat ćemo imati kontrolu lopte, pokušati nametnuti svoj stil igre i napasti ih. Navijači? To nam je veliki dobitak, naši navijači bit će uz nas, jer želimo nastaviti svoj put na Euru - kaže Zlatko DalićRIJEKA Izbornik Zlatko Dalić izjavio je odmah nakon utakmice Vatrenih protiv Škotske kako je Španjolska jedina ekipa koju bi volio izbjeći u osmini finala. Želja mu se nije ostvarila jer će upravo protiv Furije Hrvatska tražiti svoj put u četvrtfinale.


– Čeka nas jedan od najvećih protivnika u ovom dijelu natjecanja, sa Šveđanima bi bilo kud i kamo lakše, ali što je, tu je. Španjolska je danas protiv Slovačke pokazala svoju kvalitetu, pobijedivši 5:0. Riječ je o mladoj, brzoj i energičnoj momčadi, čija se igra bazira na visokom presingu, na puno kombinatorike i ulazaka u prazan prostor. Morat ćemo biti jako dobri da im se suprotstavimo, ali imamo mi svojih kvaliteta pa neće ni njima biti lako. Bit će to utakmica velikog naboja i pritiska, ali možemo igrati sa Španjolcima.


To smo, uostalom, i dokazali u drugoj međusobnoj utakmici Lige nacija. Međutim, to je sad sasvim druga momčad, s puno mladih igrača. U prvim dvjema utakmicama na Euru odigrali su neodlučno, ali bili su puno bolji od svojih protivnika, stvorili puno prilika. Morat ćemo imati kontrolu lopte, pokušati nametnuti svoj stil igre i napasti ih. Navijači? To nam je veliki dobitak, naši navijači bit će uz nas, jer želimo nastaviti svoj put na Euru – kaže Zlatko Dalić.