Izbornik upozorava

ZLATKO DALIĆ: Upozorio sam igrače da nakon odlične partije protiv Slovačke moramo ostati ozbiljni

Hina

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Očekuje nas teška utakmica. Neće nas zavarati situacija da nemaju nijedan bod. Svi očekuju našu pobjedu, ali nema ništa lagano. Očekuje nas čvrst i borben suparnik,« naglasio je hrvatski strateg.BAKU Svjestan kako nema previše vremena za ozbiljne pripreme za utakmicu protiv Azerbajdžana koja je na rasporedu u ponedjeljak u 18 sati, izbornik hrvatske nogometne reprezentacija Zlatko Dalić je jasno poručio:


»Moramo utakmicu shvatiti ozbiljno«.


Priznat će, na tome će i najviše raditi u pripremi ovog ogleda. Kako se igrači nakon sjajne slovačke predstave ne bi opustili.
»To je najvažnija stvar. Moramo ostati ozbiljni. Posebno nakon odlične predstave protiv Slovačke. Na to sam upozorio igrače. Moramo na tome segmentu najviše raditi,« kazao je Dalić dodavši: »Utakmicu moramo shvatiti ozbiljno. Moramo biti ozbiljni, agresivni i jako strpljivi.«


Hrvatska je u petak igrala u Trnavi, u subotu je putovala u Baku, danas će imati jedini pravi trening, a već u ponedjeljak s početkom u 18.00 sati po hrvatskom vremenu je utakmica.


»Očekuje nas teška utakmica. Neće nas zavarati situacija da nemaju nijedan bod. Svi očekuju našu pobjedu, ali nema ništa lagano. Očekuje nas čvrst i borben suparnik,« naglasio je hrvatski strateg.Poručio je kako neće previše mijenjati pobjednički sastav iz Trnave.

»Nemam potrebu puno toga mijenjati. Vidjet ćemo na treningu, da se slučajno netko ne ozlijedi,« dodao je.


Domaći novinari su ponudili statistički podatak kako je Hrvatska u posljednje dvije utakmice imala dosta problema s Azerima. Međutim, Dalića to nije previše zabrinulo.


»Mi nemamo nijedan drugi pritisak osim onog kojeg sami sebi nametnemo. Znamo što je naš cilj i ne gledamo puno statistiku. Moramo uhvatiti 15 bodova kako bi se plasirali na EP. To je jedino važno.«


Dalić se nije želio previše osvrtati niti na brojne izostanke.


»Nećemo previše razmišljati o tome. Imamo sjajne igrače koji su to pokazali protiv Slovačke. Sada to moraju ponoviti,« bio je jasan izbornik.


Hrvatska se trenutačno nalazi na prvom mjestu skupine s devet bodova, koliko ima i Mađarska na drugoj poziciji, no »Vatreni« imamu bolju razliku pogodaka. Wales i Slovačka imaju po šest bodova, a Azerbajdžan je posljednji bez bodova.


Utakmica između Azerbajdžana i Hrvatske na rasporedu je u ponedjeljak u 18. sati, a istog dana igraju i Mađarska – Slovačka.