EURO 2021.

Zlatko Dalić optimističan i uoči Češke: “Protiv Engleza smo bili ravnopravni, ali smo u teškoj situaciji zbog navijača”

Hina

Zlatko Dalić/Foto PIXSELL

Zlatko Dalić/Foto PIXSELL

Nakon što je u Londonu bilo svega nekoliko stotina hrvatskih navijača, na Hampden Parku će ih biti još manje zbog strogih epidemioloških pravila kod ulaska u Škotsku.GLASGOW Svaki poraz teško pada, ali još uvijek je sve u našim rukama, istaknuo je izbornik hrvatske nogometne reprezentacij Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciju u Glasgowu uoči sutrašnjeg ogleda protiv Češke u 2. kolu D skupine EP-a.


“Svaki poraz teško pada i ostavi posljedice pa makar bio na Wembleyju od Engleske. Nije to lako, no znamo da je sve u našim rukama. U momčadi je dobra atmosfera, željni smo dobrog rezultata,” naglasio je izbornik.


Hrvatski strateg je istaknuo kako je optimist uoči sutrašnjeg ogleda protiv Češke.
Optimist sam zbog utakmice s Belgijom i Engleskom u kojima smo bili ravnopravni. Nedostajala nam je igra prema naprijed, bila je slaba, loša, preslaba. Sutra to moramo popraviti. Ako ne popravimo igru prema naprijed nećemo dobro  proći,” kazao je.


Dalić je najavio promjene u sastavu, dodavši kako će postaviti ofanzivniju formaciju.


“Bit će to ofenzivnija formacija. Bit će promjena, no vidjet ćemo što i kako. Nedostajalo nam je probojnosti i igra u završnici, to moramo pojačati.”


Naglasio je kako su Česi iznimno opasni kada iz bloka s pet, šest igrača krenu prema naprijed.


“Oni zaista brzo izlaze iz bloka u napad, to je njihova moć i snaga. No izlazak s puno igrača daje i nama šansu. Mi do sada nismo dolazili s dovoljno igrača u završnicu i to nam je nedostajalo, to moramo popraviti.”


Istaknuo je kako “Vatrenima” treba pobjeda koja bi nam dala dodatnu snagu i energiju.


“Svaki te poraz načne i malo poremeti, to je normalno. Nama treba pobjeda kako bi nam dala snagu i energiju. Dečki su svjesni da nam treba pobjeda, neće biti lako, ali smo puni samopouzdanja.


Nakon što je u Londonu bilo svega nekoliko stotina hrvatskih navijača, na Hampden Parku će ih biti još manje zbog strogih epidemioloških pravila kod ulaska u Škotsku.


“Mi smo zaista u teškoj situaciji. Igramo na gostovanju, bez navijača. Tako se poklopilo. Mi smo bez navijača u velikom minusu, oni nam nedostaju. Ali nema alibija, sutra morao istrčati i napraviti dobar rezultata.”


Za razliku od vrućeg Londona, “Vatrene” je u Glasgowu dočekala temperatura od 10 stupnjeva Celzijusa.


“U Londonu je bilo prevruće. Bilo je teško trčati, bit će lakše igrati u Glasgowu. Danas ćemo trenirati, a sutra ćemo pružiti sve od sebe, bez obzira na vrijeme koje će biti.”


Dodao je kako je Barišić ostao u Rovinju gdje će pokušati zaliječiti ozljedu.


“Nažalost, velika je šteta što ne igra. Imao je sjajnu sezonu u Rangersu, no obnovio je ozljedu. Ostavili smo ga u Rovinju kako bi je pokušao zaliječiti,” zaključio je Dalić.


Susret između Hrvatske i Češke na raspredu je u petak u 18.00 sati.