Veliki vjernik

Zlatko Dalić odradio je prvu dionicu 120 kilometara dugog hodočašća od Livna do Međugorja

Hina

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

U ponedjeljak je nastavio put dug 120 kilometara prema Međugorju u kojega tradicionalno hodočasti u znak zahvale Gospi



MOSTAR Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara od Livna na hodočašću prema Međugorju prema kojemu je put nastavio u ponedjeljak.


U društvu prijatelja među kojima je bio i gradonačelnik njegova rodnog Livna Darko Čondrić, Dalić je stigao u susjedni Tomislavgrad gdje je prenoćio. U ponedjeljak je nastavio put dug 120 kilometara prema Međugorju u kojega tradicionalno hodočasti u znak zahvale Gospi.


Uz put na više lokacija s njim se fotografiraju navijači hrvatske reprezentacije i podupiratelji rada najuspješnijeg hrvatskog nogometnog izbornika, a očekuje se da bi u Međugorje Zlatko Dalić trebao stići sutra.




Ovogodišnje hodočašće dolazi uoči nastupa Vatrenih na EURU u Njemačkoj.


I prijašnjih godina je Dalić, koji je posvećeni katolik, hodočastio iz rodnoga Livna prema Međugorju kako bi zahvalio za uspjehe koje je postizao s reprezentacijom (srebro u Rusiji i bronca u Katru).


Govoreći prošle godine na Mladifestu u Međugorju, poznatom svjetskom hodočasničkom mjestu zbog tvrdnji da se tamo ukazivala Gospa, Dalić je posvjedočio da otvoreno ističe svoju vjeru.


”Bez srama svugdje sam govorio da sam katolik, vjernik i da za sve što sam napravio u svom životu zahvaljujem dragom Bogu i svojoj obitelji”, rekao je Dalić prošle godine u Međugorju.