Povratak pobjedama

Dalić nakon trijumfa u Bursi priželjkuje zlato u Ligi nacija: “U Nizozemsku idemo po podvig”

Portal Novi list

Reuters

Reuters

Imamo sposobnost i kvalitetu za nešto napraviti u Ligi nacija, ali nema potrebe za prevelikim pritiskom - rekao je izbornik



RIJEKA Zlatko Dalić nije krio zadovoljstvo nakon prve pobjede u kvalifikacijama za EURO.


– Pokazali smo snagu, karater i motiv i svima nam je jako značila ova utakmica, posebno nakon gola primljenog protiv Walesa. Protiv jakog suparnika smo bili na vrhunskoj razini. Livaković je bio sjajan u prvom poluvremenu, dečkima čestitam na snagi, volji i karakteru. Nije lako doći u Tursku i pobijediti pred 50 tisuća gledatelja.


Jeste li vjerovali da možemo biti pravi nakon Walesa?




– Mi smo bili pravi i protiv Walesa, samo nije bilo sreće. Primili smo gol u posljednjoj minuti. Bili smo čvrsti, kompaktni, a u nekim trenucima bilo je i sreće. Mislim da smo je i zaslužili. Bilo me je strah utakmice utoliko što smo igrali na punom stadionu protiv jakog i motiviranog suparnika. Mi smo sada meta svima. No, mi smo bili pravi. Ovo nam je jako dobra priprema za Ligu naciju.


Pogodili ste sa sve tri promjene u sastavu?


– Slažem se, dobro smo analizirali suparnika. Barišić je dobro zatvorio bok, pomogao mu je Perišić. Stanišić je dobar i pravovremen, namjestio je gol. Pašalić je također dobro ulazio. Pogodili smo. Imamo još puno prostora za napredak.


Da li ste dodatno zaoštrili konkurenciju na bokovima?


– Konkurencija je uvijek poželjna, ne želim da imamo komfor jer to ne bude dobro. Želim da svi budemo u ritmu utakmica i da svatko tko je na klupi može ući. Imamo široku klupu i nitko se ne može opustiti. Imali smo grešaka, loših paseva, bilo je opuštanja i mogli smo biti kažnjeni. Srećom nismo.


Kovačić je spreman preuzeti lidersku ulogu kada Luka jednog dana ode?


– Kova kada zabije, onda zabije dva gola. Bio je sjajan, bez obzira na golove. Bilo ga je svugdje. Ovo je pravi Kovačić.


Odradili ste 72. utakmicu na klupi reprezentacije, dostigli ste Ćiru Blaževića. Nedostaje vam samo još zlato, možete li u Nizozemskoj, u Ligi nacija, do njega?


– Lijepo je da smo u toj 72. utakmici pobijedili. Imamo sposobnost i kvalitetu za nešto napraviti u Ligi nacija, ali nema potrebe za prevelikim pritiskom. Nije ga bilo ni danas, rekao sam dečkima da igraju opušteno, jer bitno je gdje ćemo biti na kraju kvalifikacija, a ne nakon dva kola. U Nizozemsku idemo napraviti podvig, spremni smo za to! – rekao je Dalić.