Sjednica Izvršnog odbora

Zlatko Dalić na klupi reprezentacije ostaje do kraja 2022. godine, Maksimir dobio domaćinstvo dviju utakmica umjesto Poljuda

Portal Novilist.hr

Zlatko Dalić, Foto: REUTERS

Zlatko Dalić, Foto: REUTERS

Dalićeva primanja se neće mijenjati, zarađivat će godišnje 1,5 milijuna eura, uz povišicu od 20 posto nakon što reprezentacija krene igrati Ligu nacija, EP i SP



ZAGREB Zlatko Dalić potpisao je novi ugovor s HNS-om na današnjoj sjednici Izvršnog odbora. Izbornik će na klupi reprezentacije ostati do kraja 2022. godine, odnosno zaključno sa Svjetskim prvenstvom u Kataru.


Dalićeva primanja se neće mijenjati, zarađivat će godišnje 1,5 milijuna eura, uz povišicu od 20 posto nakon što reprezentacija krene igrati Ligu nacija, EP i SP. Tu su predviđeni i dodatni bonusi ako Hrvatska ponovno ostvari veliki uspjeh na nekom od tih natjecanja.


“Za nas niti jednoga trenutka nije bilo upitno da će Zlatko voditi momčad na EURU 2020. idućeg ljeta, a jako mi je drago što smo odmah dogovorili suradnju sve do Svjetskog prvenstva 2022. Zlatko je vrlo jednostavna i korektna osoba za razgovor, i lako smo dogovorili sve detalje oko nastavka suradnje.




Njegovi rezultati govore sami za sebe, ponosni smo na sve što je do sada ostvario kao izbornik i Savez će njemu i reprezentaciji omogućiti maksimalne uvjete za rad, kao što je bilo i do sada”, izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker, dok je hrvatski izbornik naglasio kako nikada nije ni bilo dileme oko nastavka suradnje.


“Zahvaljujem Davoru kao predsjedniku Saveza, rukovodstvu HNS-a i Izvršnom odboru na iskazanom povjerenju. Kako se odvila situacija s epidemijom i odgodom Eura na iduće ljeto, složili smo se da ima smisla zaokružiti cijelu priču do Svjetskog prvenstva 2022. godine.


Uvijek sam govorio da nema veće časti od vođenja reprezentacije svoje zemlje i zato kod mene nije bilo nikakve dileme oko nastavka suradnje. Imam puno motiva, energije i ambicije, i dok god se tako osjećam, s puno ponosa ću voditi hrvatsku reprezentaciju”, poručio je izbornik Zlatko Dalić.


Na sjednici je također određeno kako će reprezentacija prva dva domaća susreta Lige nacija (Švedska i Francuska) igrati na Maksimiru, a ne Poljudu, kako je prvotno bilo zamišljeno jer navijači ionako neće moći prisustvovati tim utakmicama.


Te su utakmice na rasporedu u listopadu, a za utakmicu u studenome protiv Portugala domaćin još nije odabran jer u Savezu žele pričekati odluku hoće li do tada navijači moći biti na tribinama.