Liga prvaka

Zidane jedva sastavio momčad za gostovanje u Bergamu, Guardiola želi nastaviti niz od 25 susreta bez poraza

Davor Petrović

Zinedine Zidane/Foto REUTERS

Zinedine Zidane/Foto REUTERS

Unatoč brojnim izostancima, »kraljevi« pucaju od optimizma



ZAGREB Iako zvuči vrlo neobično za moderni nogomet, neosporna je činjenica da je Real Madrid jedva složio momčad za večerašnje gostovanje kod Atalante u sklopu osmine finala Lige prvaka. Konkretnije, Zinedine Zidane zbog ozljeda ne može računati na Benzemu, Ramosa, Hazarda, Marcela, Carvajala, Valverdea, Rodryga, Odriozolu i Militaa. Unatoč brojnim izostancima, »kraljevi« pucaju od optimizma.


– Sa Zidaneom idemo i u smrt, ako je potrebno. Nećemo se žaliti na situaciju s ozljedama, pokušat ćemo ostvariti dobar rezultat s igračima koji su zdravi. Atalanta je ofenzivna momčad koja stalno napada i morat ćemo biti vrlo koncentrirani u odrađivanju zadataka u obrani. No, vjerujem da ćemo i mi njih ugroziti – poručuje Ferland Mendy.


U Bergamu, pak, vjeruju da imaju dovoljno snage i moći za izbacivanje kluba koji je rekordnih trinaest puta bio europski prvak.




– Iz ove dvije utakmice s Realom želimo izvući maksimum. Sigurno se nećemo prilagođavati suparniku jer to bi značilo promjenu karakteristika koje su nas dovele do ove faze natjecanja. Naravno, moramo biti jako oprezni i pametni na terenu – tvrdi Gian Piero Gasperini.


– Ozljede su im uskratile pomoć nadarenih igrača, ali podsjetit ću da je Real ostvario nekoliko važnih pobjeda bez njih. To je pokazatelj vrijednosti te momčadi. Zinedine Zidane ima nogomet u krvi, što je pokazao kao igrač i trener – dodaje 63-godišnji stručnjak.


Druga večerašnja utakmica opet će na kartu Lige prvaka upisati Budimpeštu. Naime, Borussia iz Mönchengladbacha će u glavnom gradu Mađarske ugostiti Manchester City. Njemačka vlada ima stroge mjere prema stanovnicima Velike Britanije, zbog novog soja koronavirusa.


– Iza nas je uspješno razdoblje i sigurno nećemo ništa mijenjati za ovu utakmicu. Kao i u dosadašnjem dijelu sezone, idemo korak po korak – najavljuje Pep Guardiola.


Građani iza sebe imaju niz od 25 utakmica bez poraza u svim natjecanjima, što traje od kraja studenog. U tom su razdoblju uknjižili 22 pobjede i tri remija, a sve izgleda još impresivnije kada se ukaže podatak da su pobijedili u zadnjih osamnaest utakmica. Naravno, sada taj niz žele protegnuti na devetnaest.


U Mönchengladbachu vlada letargija otkako je prošlog tjedna objavljeno da će trener Marco Rose iduće sezone voditi Borussiju iz Dortmunda. Doduše, dolazak najskuplje momčadi na svijetu donosi poseban motiv, no pitanje je kako će momčad reagirati.