Odluka u lipnju

Završnica Lige prvaka i Europske lige u istome gradu?

Hina

REUTERS

REUTERS

UEFA-ina ideja je da se u Ligi prvaka i Europskoj ligi igraju, počevši od četvrtfinala, po jedna utakmica na događaju organiziranom u jednom gradu, no ništa još nije službeno potvrđeno - kazao je Torres



MADRID UEFA planira završiti svoju Ligu prvaka i Europsku ligu igranjem svih krugova natjecanja od četvrtfinala nadalje u jednom gradu, tvrdi predsjednik španjolskog prvoligaša Getafea Angel Torres.


I Liga prvaka i Europska liga su prekinute u osmini finala u ožujku zbog koronavirusa. Finale Lige prvaka, koje je bilo predviđeno da se igra u Istanbulu, kao i finale Europske lige koje se treba igrati u Gdansku, također su odgođeni.


“UEFA-ina ideja je da se u Ligi prvaka i Europskoj ligi igraju, počevši od četvrtfinala, po jedna utakmica na događaju organiziranom u jednom gradu, no ništa još nije službeno potvrđeno”, kazao je Torres za španjolsku radio postaju Cadena COPE u petak.




“Tu će odluku donijeti na sastanku izvršnog odbora UEFA-e 17. lipnja.”


Od grupne faze nadalje svaki se krug natjecanja do finala igra u dvije utakmice – jedna kod kuće, a druga u gostima.


“Uspostavljena je radna skupina uz sudjelovanje predstavnika liga i klubova s ciljem razmatranja kalendara i formata koji bi nam omogućili da završimo aktualnu sezonu. Razmatraju se različite opcije i za sada nije donesena nikakva odluka”, objavila je UEFA.