Igor Tudor

Zadavit ću sve koji će staviti svoje interese ispred ekipe i Hajduka

P. N.

Igor Tudpr/Foto PIXSELL

Igor Tudpr/Foto PIXSELLSPLIT Nakon pobjeda protiv Varaždina i Lokomotive pred Hajdukom je treći ispit u drugom dijelu sezone. ‘Bijeli’ sutra (17.30) u sklopu 22. kola Prve HNL gostuju u Koprivnici kod Slaven Belupa.


– Atmosfera je super što me jako veseli, onakva kakva treba biti. Imali smo problema što se tiče viroza. Stipe Radić nije tu zbog loma nosa, Mujakića nema zbog crvenog kartona. Konstantno su problemi u posljednjoj liniji. Prijelazni rok je gotov za tri dana, trener uvijek voli kada to završi. U dva susreta nismo primili pogodak, to veseli, to je jedna snaga. Idemo rasti i dalje. Nismo došli ovdje zbog jedne, dvije, tri utakmice. Bitan je rast, da se u dužem periodu vidi napredak nužan za ostvarivanje rezultata – rekao je trener Hajduka Igor Tudor, a zatim se dotakao Slaven Belupa.


– Slaven je dobro organizirana momčad, s trenerom koji im je dao ideju. Visoko napadaju, gledao sam ih protiv Dinama i Rijeke, dobro su parirali. Porazi koje su imali nisu mjerilo njihove kvalitete. Bit će dobra utakmica.
Hoće li biti promjena u momčadi?


– Vidjet ćemo.


Je li Dimitrov u konkurenciji?


– Ide s nama na put.


Mario Vušković?


– Mario je u kadru, ali dolazi nakon duge pauze i pripreme nije odradio s momčadi. Trenutno su neki drugi igrači u prednosti, nije lako doći nakon duge pauze i velike ozljede koju je imao. Treba se još dizati.


Kakva je kombinacija u veznom redu s obzirom na viroze?


– Doktori to sve kontroliraju cijeli tjedan. Vidjet ćemo još danas zadnji dan kakva je situacija.


U prvom mandatu na klupi bilo je svega u Koprivnici?


– Ne sjećam se ničega. Ne razmišljam o prošlosti i budućnosti. Samo o sadašnjosti. Vidim da se ovdje s godinama povećao broj stručnjaka koji rade analize. To me veseli. Svaki laik će reći da smo u drugom dijelu protiv Lokomotive fizički pali. A onda vam ja mogu donijeti fizičke rezultate trčanja i reći da je Hajduk u drugom dijelu imao 4.200 metara visokog intenziteta trčanja, a to je jedino bitno, dok je u prvih 45 minuta imao 3.800 metara.


Kako je zadovoljan rastom momčadi?


– Kažu da padamo u drugom dijelu, a ja vam mogu reći da smo imali u drugom poluvremenu 400 metara više trčanja. Nogomet je takav, postoji psihološki moment i kvaliteta protivnika. Mojih sedam utakmica, otkad sam ovdje, primili smo dva gola. To je jako bitno. Nije lako mijenjati navike igrača u mjesec dana. To su stvari koje se akumuliraju godinama. Momci su to jako dobro prihvatili.


Postoji li mogućnost dovođenja napadača i je li dolazak uvjetovan odlaskom Jaira?


– Dobro pitanje, ali ne mogu dati odgovor jer ga ne znam ni ja. Pitanje je i budžeta, vidjet ćemo u ova dva dana. Trener se uvijek brine o izlaznoj stavki.


Ide li Nejašmić na posudbu?


– Prvi put to čujem. Sada su me obavijestili da je to medijski dobro popraćeno. Baš je to lijepo popraćeno, to tako treba biti za svakog igrača. U redu je da to tako bude. Svi treneri ne vole prijelazni rok jer nemaju mir. Rekao sam i prošli put za Neju. Za mene je najbolji kao i svi ostali igrači.


Niste stopirali njegov odlazak?


– Mogu opet odgovoriti isto.


Idete li gdje za Valentinovo?


– To je najveća prevara na svijetu, američka priča.


Imate li klanove u svlačionici ili je to neka menadžerska priča?


– To su gluposti. Normalno je da svaki menadžer i menadžerčić gura svoga, u tom svijetu ima svega i svačega… Svatko brani interese svog igrača. Prvi put kada vidim tako nešto ću zadaviti sve, figurativno rečeno. Zadavit ću sve koji će staviti svoje interese ispred ekipe i Hajduka. Jako sam budan, ne samo ja, nego Mario Stanić i Ivan Kepčija. Možda su se te stvari događale u prošlosti, ali više se neće događati – zaključio je Tudor.