Pomaci na Poljudu

Vukas za razliku od Tudora želi standardizirati momčad Hajduka što je osnovni preduvjet za stvaranja prepoznatljive igre

P. N.

Adam Gyurcso/Foto PIXSELL

Adam Gyurcso/Foto PIXSELL

Vukas za razliku od svojeg bivšeg šefa pokušava što manje mijenjati početnu postavu, traži i čini nam se da polako uspijeva standardizirati prvih jedanaest



SPLIT S mnogo straha i zebnje Hajduk je čekao nedjeljni prvenstveni dvoboj s Varaždinom i to iz dva jako važna i bitna razlog. Naime, prošle sezone, nakon pauze zbog koronavirusa, Varaždinci su slavili na Poljudu 3:2. Drugi razlog je što su Splićani u četvrtak u Istanbulu izgubili od Galatasaraya i ispali iz Europe što je razočaralo navijače. Posebno su bili ljuti na kapetana Miju Caktaša koji je promašio dvije stopostoten prilike. Splićani su stoga u ogled protiv Varaždina ušli sa željom da što prije riješe pitanje pobjednika. I u tome su, uz svesrdnu momčad gostiju – uspjeli. Varaždinci su primili gol već u petoj minuti, a vrlo brzo ostali i s igračem manje. Tu je bio kraj nadama trenera Samira Toplaka.


Bitno je naglasiti još jednu stvar. Hajduk nije blistao, ali vrlo važna je spoznaja da Hari Vukas nije bitnije mijenjao momčad iz Istanbula. Tek je umjesto Mujakića od prve minute na travnjak poslao Dimitrova. Vukas za razliku od svojeg bivšeg šefa pokušava što manje mijenjati početnu postavu, traži i čini nam se da polako uspijeva standardizirati prvih jedanaest. To mu je zasada prvi uspjeh i osnovni preduvjet stvaranja prepoznatljive igre.


Hajdukov Mađar, napadač Gyurcso, bio je najbolji igrač utakmice. Zabio je prvi gol, nad njim je gostujući stoper zaradio crveni karton. Gyurcso je ušao u zadnju godinu ugovora, na Poljudu mu navodno ne namjeravaju ponuditi novi ugovor. To znači da će se krajem ove sezone moći otići bez odštete. Tako nešto se nedavno dogodilo s Hamzom Barryem. Kako u posljednje vrijeme Gyurcso igra sigurno mu neće nedostajati ponuda tim više što će već ove zime moći potpisati ugovor s drugim klubom kao slobodan igrač.




“Bijele” idućeg vikenda čeka gostovanje kod Gorice koja je u posljednje vrijeme “crna mačka“ za Hajduk.