Popuštanje mjera

Vraćaju se gledatelji na stadione u Rio de Janeiru, na tribine će od 10. srpnja moći trećina gledatelja

Hina

Stadion Maracana/Foto REUTERS

Stadion Maracana/Foto REUTERS

Od 1. kolovoza bi taj broj trebao biti povećan na dvije trećine kapaciteta, dok bi od 16. kolovoza bila ukinuta sva ograničenja



RIO DE JANEIRO  Lokalna vlast u Rio de Janeiru odlučila je da će se od 10. srpnja na nogometne stadione moći vratiti i jedan dio gledatelja, iako je Brazil i dalje jedna od najpogođenijih zemalja na svijetu pandemijom bolesti Covid-19.


Agencija AFP prenosi vijest da će u prvom valu povratka na stadione u prodaji biti trećina ulaznica od ukupnog kapaciteta pojedinog stadiona, od 1. kolovoza bi taj broj bio povećan na dvije trećine kapaciteta, dok bi od 16. kolovoza bila ukinuta sva ograničenja.


Gledatelji koji će se odlučiti za posjet stadionu od 10. srpnja moći će ulaznice kupiti isključivo putem interneta, a tijekom boravka na utakmici morat će se pridržavati odredbe o sigurnoj udaljenosti, koja predviđa da svaka osoba za sebe ima prostor od četiri kvadratna metra.




Nogometno prvenstvo savezne države Rio de Janeiro je prvo koje je nastavljeno na tlu Južne Amerike. Prve utakmice su odigrane 18. i 19. lipnja, iako su se neki klubovi protivili nastavku. No, njihova žalba nije usvojena.