Uspjela šok terapija

Flamengo obranio naslov prvaka Brazila, smjena trenera pokrenula je momčad iz Sao Paola

Hina

Nogometaši Flamenga osvojili su osmi naslov u povijesti kluba/Foto REUTERS

Nogometaši Flamenga osvojili su osmi naslov u povijesti kluba/Foto REUTERS

Iako su nakon prva tri kola bili na samom dnu ljestvice, nogometaši Flamenga su nakon smjene trenera Domeneca Torrenta i dovođenja Rogerija Cenija na klupu započeli uspon koji je završio osvajanjem osmog nacionalnog naslova prvaka



SAO PAULO Nogometaši Flamenga iz Rio de Janeira drugu godinu zaredom postali su prvacima Brazila, iako su u posljednjem prvenstvenom kolu poraženi na gostovanju kod Sao Paula sa 2-1, ali je njihov konkurent Nacional odigrao 0-0 na svom stadionu protiv Corinthiansa pa je Flamengo s bodom prednosti osvojio trofej.


Flamengo je u 38 nastupa ostvario 21 pobjedu i osvojio 71 bod, dok je momčad iz Porto Alegrea završila prvenstvo sa 20 pobjeda i 70 osvojenih bodova.


Dvoboj na Morumbiju u Sao Paulu je završio prije zadnjeg sučevog zvižduka u Porto Alegreu pa su se igrači i vodstvo Flamenga okupili na travnjaku i na mobilnom uređaju pratili završetak dvoboja Internacionala i Corinthiansa. Kad je sudac označio kraj, u Sao Paulu je počelo veselje.




Iako su nakon prva tri kola bili na samom dnu ljestvice, nogometaši Flamenga su nakon smjene trenera Domeneca Torrenta i dovođenja Rogerija Cenija na klupu započeli uspon koji je završio osvajanjem osmog nacionalnog naslova prvaka.


Za bivšeg sjajnog vratara Cenija to je prvi trenerski trofej, a osvojio ga je upravo na stadionu na kojem su ga obožavali dok je čuvao vrata Sao Paula.


Internacional je pobjedom mogao doći do svog četvrtog naslova, a prvog nakon 1979.


Prvoligaško društvo napuštaju Vasco da Gama, Goias Coritiba i Botafogo.