Još jedan klub

Vlasnik Manchester Cityja se širi u Italiju, traju pregovori o kupnji drugoligaša Palerma

Hina

Kevin De Bruyne/Foto REUTERS

Kevin De Bruyne/Foto REUTERS

Pregovori o prodaji Palerma kompaniji City Football Group ubrzano napreduju, piše Gazzetta dello Sport, a Sky Sport navodi da bi transakcija mogla biti zaključena u sljedećih nekoliko danaRIM Financijska grupacija City Football Group (CFG), koja je vlasnik Manchester Cityja, želi kupiti talijanski Palermo, koji se ove sezone vratio u Drugu ligu, objavili su talijanski mediji.


Pregovori o prodaji Palerma kompaniji City Football Group ubrzano napreduju, piše Gazzetta dello Sport, a Sky Sport navodi da bi transakcija mogla biti zaključena u sljedećih nekoliko dana.


Predsjednik Palerma Dario Mirri mogao bi zadržati manjinski udio. Taj poduzetnik bio je dio skupine ulagača, koji su 2019. preuzeli klub kad je završio u stečaju te je pao u četvrtu talijansku ligu. Palermo se je 2020. probio u Treću ligu, a ove sezone nakon pobjede u dodatnim kvalifikacijama protiv Padove ušao je u Drugu ligu (Serie B).
City Football Group ima djelomični ili većinski udio u 11 klubova širom svijeta, a najvažniji u tom portfelju je Manchester City.