Nacija željna nogometa

Više od osam milijuna Talijana gledalo je na malim ekranima polufinalni ogled Kupa između Juventusa i Milana

Hina

To je najgledanija utakmica ove sezone u ItalijiRIM Sinoćnju utakmicu polufinala talijanskog kupa između Juventusa i Milana, prvu nakon ožujka kada su prvenstvo i sva ostala natjecanja prekinuta zbog koronavirusa, odgledalo je više od osam milijuna gledatelja, javljaju lokalni mediji.


Utakmica je u regularnom dijelu završena bez pogodaka, a kako je prvi susret igran još u veljači u Milanu završio rezultatom 1-1, Juventus se plasirao u finale zbog pogotka u gostima.

Juvetnus će u finalu igrati protiv boljeg iz današnjeg ogleda između Napolija i Intera. Napoli je prvu utakmicu dobio sa 1-0. Finale je na rasporedu 17. lipnja u Rimu.


Prva utakmica nakon povratka nogometa je pred televizijske ekrane privukla oko 8,3 milijuna gledatelja talijanske televizije RAI 1 i to je najgledanija utakmica ove sezone u Italiji.


Do sinoć je najgledanija utakmica Na RAI-ju bila kvalifikacijska utakmica talijanske reprezentacije za Euro protiv BiH koju je u studenom prošle godine pogledalo 7,4 milijuna gledatelja.