Postao i navijač

Viktor Orban posjetio osječkog prvoligaša: “Želja je stvoriti jedan vrlo ozbiljan klub”

Portal Novilist.hr

Viktor Orban i Ivan Meštrović/Foto PIXSELL

Viktor Orban i Ivan Meštrović/Foto PIXSELL

Počašćen sam što svjedočim ovako velikom klubu i izgleda mi da je on to zaista postao. Ovdje sam bio već prije deset godina, upoznao sam tada trenere i klupske čelnike gledajući utakmice mlađih kategorija. Onda je to bio puno manji klub nego što je danas, izgledalo je kao da nema neku perspektivu - rekao je mađarski premijer



OSIJEK Nogometni klub Osijek, čiji je vlasnik jedan od najbogatijih Mađara Lorinc Meszaros, u svojim je prostorijama jučer ugostio mađarskog premijera Viktora Orbana. 


Na internetskim stranicama kluba naglasili su kako je Orban izrazio veliko zadovoljstvo dolaskom u Gradski vrt. 


– Počašćen sam što svjedočim ovako velikom klubu i izgleda mi da je on to zaista postao. Ovdje sam bio već prije deset godina, upoznao sam tada trenere i klupske čelnike gledajući utakmice mlađih kategorija. Onda je to bio puno manji klub nego što je danas, izgledalo je kao da nema neku perspektivu. Bilo ga je uistinu teško održati. No, preporuka je ipak bila ostvariti zajedničku suradnju na nekoj višoj razini da se opet napravi veliki klub kakvog Osijek i zaslužuje – rekao je Orban okupljenim igračima, članovima stručnog stožera te drugim djelatnicima osječkog prvoligaša. 




Počeli smo zajednički razvijati ovu priču, a mogu reći da sam postao i navijač NK Osijek. Posebno me zanimaju mlađe kategorije, a Hrvati imaju urođeni talent. I zato je Škola nogometa najvažnija u svemu. U početku sam mislio da biste trebali izgraditi kamp, ali mi je onda Ivan predstavio ideju novog stadiona. Smatrao sam da će to biti puno teže nego što zapravo jeste, no želja je ovdje stvoriti jedan vrlo ozbiljan klub – rekao je Viktor Orban. 


Posebnu zahvalu od mađarskog premijera dobio je klupski predsjednik i suvlasnik Ivan Meštrović. 


U početku nisam baš mislio da će to uspjeti, no neke stvari sam brzo spoznao. U Hrvatskoj se mlađe kategorije puno brže razvijaju nego u Mađarskoj i mladi igrači puno ranije dospijevaju do prve momčadi. Stoga smo angažirali dva vaša trenera da nam pokažu kako trebamo raditi. Tada sam vidio da ta suradnja može imati perspektivu i da su Hrvati puno otvoreniji za suradnju nego što sam mislio. Bilo je važno pristupiti na način da se vidi i prepoznaje da vam nismo „uzeli“ klub, nego da mu želimo isključivo pomoći. Posebno zahvaljujem gospodinu Meštroviću jer ovdje prvenstveno mora biti na čelu hrvatski vlasnik – rekao je Orban dodavši kako je cilj u skorijoj budućnosti velik – biti prvakom Hrvatske. 


– S ovim novcima s kojima sada Klub raspolaže nije realno biti prvakom Hrvatske, no Ivan mi je rekao da je to u cilju u skorijoj budućnosti. Neka svi vide da se nitko ljudima u Klubu ne želi petljati u posao, to su već mogli zaključiti i sami navijači i građani Osijeka. Kada bude napravljeno sve što je potrebno, može se razmišljati o tituli prvaka. Kroz dvije-tri godine moglo bi biti vrlo izgledno da Osijek pomrsi račune i onima koji su trenutno ispred njega jer će se i momčad tada još i više pojačati. Sve pozorno pratim, velike su stvari dosad napravljene i vjerujem da će Osijek iduće sezone ostvariti novi iskorak u Europi.