Španjolsko nogometno prvenstvo

VIDEO Stravične scene na Camp Nou, mladi stoper Barcelone ostao je bespomoćno ležati nakon sudara glavama

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Prema prvim vijestima stoper Barce je zadobio potres mozga



BARCELONA Nogometaši Barcelone, Real Betisa i Granade ostvarili su pobjede u prvim susretima 36. kola španjolskog nogometnog prvenstva.


Barcelona je na svom terenu pobijedila Celtu sa 3-1, međutim susret je obilježila teška ozljeda Ronalda Arauja u 68. minuti.


Mladi stoper Barcelone sudario se glavama sa suigračem Gavijem i izvukao deblji kraj. Na travnjak je čak moralo doći vozilo hitne pomoći po 23-godišnjeg Urugvajca.




Prema prvim vijestima stoper Barce je zadobio potres mozga.


Barca je povela sa 3-0 golovima Memphisa Depayja (30) i Pierre-Emericka Aubameyang (41, 48). Celta je smanjila u 50. minuti preko Iaga Aspasa, no samo osam minuta kasnije gosti su ostali bez isključenog Murilla i tu je priča završila.


Katalonski sastav je ovom pobjedom praktički osigurao drugo mjesto iza prvaka Real Madrida.


Real Betis je na gostovanju pobijedio Valenciju sa 3-0 osvojivši važna tri boda u borbi za jedan od europskih kupova.


Gosti su sva tri gola zabili u nastavku, a strijelci su bili Willian Jose (57), Sergi Canales (87) i Borja Iglesias (90).


Betis se trenutačno nalazi na petom mjestu sa 61 bodom, tri manje od Atletico Madrida koji je četvrti, dok trećeplasirana Sevilla ima 65 bodova.


Važne bodove, ali u borbi za ostanak izborila je Granada pobjedom 1-0 protiv Athletic Bilbaoa.


Pogodak odluik zabio je Alex Collado u 35. minuti. Gosti su od 85. minute ostali s igračem manje nakon što je isključen Mikel Vesga.


Granada je ovom pobjedom napredovala na 16. mjesto sa 37 bodova, i uz meč više ima pet bodova prednosti u odnosu na Mallorcu, koja se nalazi u zoni ispadanja.


Real vodi na ljestvici sa 81 bodom, Barcelona je druga sa 72, dok Sevilla na trećem mjestu ima 65.