Nizozemska

VIDEO Riječanin Pandur odveo Fortunu do remija u susretu s PSV-om, iako je skoro 40 minuta imala igrača manje

Hina, Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

PSV je bio veliki favorit, no Fortuna je uspjela izboriti remi premda je od 56. minute igrala s igračem manje. Riječanin na vratima Fortune je prema nizozemskoj statistici imao 10 obrana.



AMSTERDAM U susretu 16. kola nizozemskog nogometnog prvenstva PSV Eindhoven je na gostovanju kod Fortune Sittard odigrao 2-2, a jedan od najboljih igrača utakmice bio je hrvatski vratar Ivor Pandur koji je u Fortunu stigao na posudbu iz Verone.


PSV je bio veliki favorit, no Fortuna je uspjela izboriti remi premda je od 56. minute igrala s igračem manje. Jedan od najboljih igrača utakmice bio je 22-godišnji Riječanin na vratima Fortune koji je prema nizozemskoj statistici imao 10 obrana. Ovdje možete pogledati njegove obrane. 


Pandur je stigao u Fortunu u srpnju prošle godine, a to je njegov treći klub u seniorskoj karijeri. Počeo je u rodnoj Rijeci, a u kolovozu 2020. je preselio u Veronu. U talijanskom prvoligašu nije se previše naigrao, pa je sreću potražio na posudbi u Nizozemskoj.




Nizozemski mediji navode kako je momčad koju vodi Ruud van Nistelrooyja već u prvom poluvremenu imala nekoliko sjajnih prilika, ali Luuk de Jong, Anwar El Ghazi i Noni Madueke nisu uspjeli svladati Pandura.


Fortuna je povela u posljednjim trenucima prvog dijela golom Iniga Cordobe, međutim domaćin je u 56. minuti postao s igračem manje nakon što je isključen Dogan Erdogan. PSV je ubrzo okrenuo rezultat golovima Xavija Simonsa (65) i Ibrahima Sangarea (76). Do kraja susreta gosti su imali još nekoliko sjajnih prilika, no hrvatski vratar je bio sjajan.


Fortuna je uspjela izjednačiti u sedmoj minuti nadoknade golom bivšeg turskog reprezentativca Buraka Yilmaza iz jedanaesterca koji je u redove kluba iz Sittarda stigao iz Lillea na početku ove sezone.


“Trebalo je završiti 7-1 ili 8-1 za nas,” kazao je nakon utakmice branič gostujućeg sastava Jordan Teze.


Za Fortunu je do 83. minute igrao i Stipe Radić, bivši branič Hajduka.