Od sumnje do slave

VIDEO Livaković je bio “na putu prema dole”, a onda se pojavio – Modrić: ‘Zašto se bojiš pogriješiti?’

Portal Novi list

Foto Screenshot / REUTERS

Foto Screenshot / REUTERS

Iako je već godinama glavni vratar reprezentacije, Livaković je imao nekoliko epizoda u kojima se otvoreno dovodio u pitanje njegov status



Dominik Livaković heroj je nacije nakon nevjerojatnih obrana jedanaesteraca u utakmici protiv Japana kojima je odveo Hrvatsku u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru.


Iako je već godinama glavni vratar reprezentacije, Livaković je imao nekoliko epizoda u kojima se otvoreno dovodio u pitanje njegov status pa je u jednom trenutku Lige nacija Livaković izgubio svoje mjesto među vratnicama.


Čak se i na ovom prvenstvu, posebno u utakmici protiv Belgije, moglo vidjeti da nije posve siguran pri izlascima što je izazvalo nesigurnost i kod njegovih suigrača koji su to otvoreno pokazali s nekoliko gestikulacija.




Sada je to sve nebitno, čovjek se upisao u anale hrvatskog sporta, ali i SP-a kao jedan od trojice koji su u istoj seriji skinuli tri penala.


No upravo u trenucima kada je Livaković bio pod najvećom sumnjom, kada je izgubio mjestu u prvih 11, na scenu stupa Luka Modrić.


U videu koji je dio dokumentarno serijala Captains, nalazi se snimka razgovora između Modrića i Livakovića u kojoj kapetan objašnjava Livakoviću da je “golmančina, ali da se boji”.


“Svi rade greške, tvoj je problem što se ti bojiš pogriješiti.


Tko to ne griješi, molim te?


Reci jednoga”, objašnjava Modrić Livakoviću.



Mnogi su nakon jučerašnje utakmice izvukli taj video kako bi još jednom istaknuli nevjerojatan utjecaj koji Modrić ima na svoje suigrače.


O tome su pričali i njegovi suigrači iz Real Madrida, pogotovo oni mlađi poput Viniciusa i Rodryga, a činjenicu da je Hrvatska prošla dalje nisu propustili zabilježiti ni službeni kanali kraljevskog kluba uz kratki opis “legenda nogometa”.