Prva NL

Veznjak Orijenta nakon uvjerljive pobjede protiv Jaruna: “Moralo nam se negdje otvoriti”

Ivan Volarić

Emanuel Črnko/Foto V. KARUZA

Emanuel Črnko/Foto V. KARUZA

Sretni smo jer se to dogodilo pred našim navijačima - rekao je strijelac i asistent Emanuel Črnko



RIJEKA  Konačno su i nogometaši Orijenta priuštili svojim navijačima čistu, glatku i uvjerljivu pobjedu. Solidno ispunjene tribine, posebni gosti, predsjednik prvoligaša s Rujevice Damir Mišković i novi sportski direktor Darko Raić-Sudar mogli su vidjeti najbolju proljetnu izvedbu momčadi Fausta Budicina, čak četiri pogotka u mrežu Jaruna nakon čega se u redovima Crvenih definitivno lakše diše. Orijent se drugom proljetnom i najuvjerljivijom pobjedom ove sezone udaljio na četiri koraka prednosti od zone ispadanja. Barem privremeno rastjerani su sivi oblaci sumnji nad Krimejom. Osim toga, ovakve pobjede nose sa sobom i veliku dozu samopouzdanja, predstavljaju poticaj uoči završnice sezone.


– Govorio sam često da nam se negdje mora otvoriti. To se i dogodilo. Sretni smo jer se to dogodilo pred našim navijačima s kojima smo proslavili pobjedu. Idemo dalje u borbu, pokazati da smo mi ti koji zaslužujemo mjesta pri vrhu ljestvice – kaže Orijentova desetka Emanuel Črnko, strijelac drugog i asistent kod prvoga pogotka.


Naime, Črnko je pokrenuo akciju u 8. minuti, kada je nakon njegova ubačaja Abramović igrao rukom, a Mateo Monjac pogodio s bijele točke. U 53. minuti Črnko je povisio vodstvo Krimejčana nakon asistencije Švrljuge. Treći pogodak stigao je u 66. minuti, kada je Zrilić poslužio Monjca, a četvrti, nakon još jedne kontre, u 76. minuti. Ovoga puta Monjac, prvo ime utakmice, asistirao je Zriliću. Često osporavani napadački potencijal momčadi konačno je pokazao svoje pravo lice.




– Istina, zabili smo četiri pogotka, a stvorili još nekoliko dobrih prilika. Imali smo stvarno dosta šansi, možda smo mogli i ranije završiti priču. Popeli smo se na petu poziciju, lakše se diše, pobjede uvijek sa sobom donose i bolju atmosferu u svlačionici. Sada uz dobru atmosferu idemo dalje po nove pobjede. Počevši od gostovanja kod Dubrave nadolazećeg vikenda – rekao je Črnko.


Svoju priliku u izostanku kapetana Marija Tadejevića i Marijana Jukičića iskoristio je 19-godišnji stoper Adriano Milanović. Ako se nastavi ovako razvijati, Orijent bi mogao dobiti igrača za velike stvari.