Nikola Moro

Veznjak Modrih i službeno prešao u redove ruskog imenjaka: “Hvala navijačima što su prihvatili iskrenost jednog Solinjanina”

Hina, Portal Novilist.hr

Nikola Moro i Amer Gojak/Foto REUTERS

Nikola Moro i Amer Gojak/Foto REUTERS

Moro je u Dinamu upisao 115 službenih nastupa, a osvojio sedam trofeja - naslove hrvatskog prvaka 2016., 2018., 2019. i 2020. godine, domaći kup 2016. i 2018, te Superkup 2019. godine



ZAGREB Zagrebački Dinamo i Dinamo iz Moskve dogovorili su sve detalje transfera Nikole More (22) u redove ruskog prvoligaša i nakon što je prošao liječnički pregled Moro je potpisao višegodišnji ugovor za moskovski klub, objavljeno je u ponedjeljak na internetskom portalu hrvatskog prvaka.


Dinamo nije objavio vrijednost transfera, ali prethodnih dana u hrvatskim medijima pisalo se da će ruski klub platiti 8,5 milijuna eura odštete plus bonuse i postotak od budućeg transfera.


Moro je rođen 12. ožujka 1998. u Splitu, a u Dinamu je od svoje 11. godine. Seniorski nogomet upoznao je igrajući za drugu momčad Dinama (Dinamo II) u Drugoj ligi, a paralelno je blistao u juniorskoj Ligi prvaka.




U prvoj momčadi debitirao je pod vodstvom trenera Zorana Mamića u sezoni 2015/16., kada je nastupio u kup utakmici protiv Zlatara u Oštrcu i potom u zadnjem prvenstvenom kolu protiv Lokomotive. Pod trenerskom palicom Nenada Bjelice u posljednje dvije sezone postao je standardni prvotimac i jedan od ključnih igrača “modrih”.


Na poziciji korektora veznog reda pružao je odlične partije u Europskoj ligi, te ove sezone u Ligi prvaka.


Moro je u Dinamu upisao 115 službenih nastupa, a osvojio sedam trofeja – naslove hrvatskog prvaka 2016., 2018., 2019. i 2020. godine, domaći kup 2016. i 2018, te Superkup 2019. godine.


Za službenu web stranicu zagrebačkog Dinama, Moro je posebno zahvalio navijačima koji su mu godinama iskazivali podršku.


– Žao mi je što smo propustili priliku da prezimimo u Ligi prvaka. Nadam se da će generacije koje dolaze napraviti i taj korak. Prije svega želim zahvaliti navijačima na podršci koju su nam pružali sve ove godine dok sam bio tu. Od srca zahvaljujem što su prihvatili iskrenost jednog Solinjanina, rođenog u Splitu. To nikada neću zaboraviti.


Hvala vam! I dalje bodrite momčad jer vaša podrška nas gura prema naprijed. S vama su ciljevi još veći i dostižni – zaključio je Moro.