Fer ponašanje

Veznjak Manchester Cityja: Bilo bi fer da Liverpool bude proglašen prvakom

Hina

Ilkay Gundogan/Foto REUTERS

Ilkay Gundogan/Foto REUTERS

LONDON  Veznjak Manchester Cityja Ilkay Gundogan izjavio je da bi bilo fer da Liverpool bude proglašen prvakom Engleske ukoliko tekuća sezona Premier lige ne bude mogla biti odigrana do kraja zbog koronavirusa.Na upit novinara njemačkog ZDF-a da li bi Liverpool trebao biti prvak ako bi sezona bila skraćena Gundogan je odgovorio:

“Što se mene tiče to bi bilo u redu, jer sportaši moraju pokazati fer ponašanje”. 


Devet kola prije kraja prvenstva vodeći Liverpool ima 25 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Manchester City i nedostaje mu još samo šest bodova da bi i teoretski osigurao naslov, prvi nakon 30 godina.


Nogometna natjecanja u Engleskoj su trenutno suspendirana do 30. travnja, a 3. travnja čelnici premierligaških klubova bi trebali održati sastanak na kojem će se gotovo sigurno odgoditi nastavak natjecanja za još mjesec dana, odnosno do kraja svibnja.




“Vodstvo Premier lige suočeno je s teškim odlukama. Za klubove koji su ostvarili dobre rezultate poništenje sezone bilo bi katastrofa, dok bi momčadima kojima prijeti ispadanje to odgovaralo”, kazao je Gundogan.


On je istaknuo da je spreman pristati na smanjenje plaće, kao što su to već učinili igrači Juventusa, Borussia Dortmund i nekih drugih klubova:


“To se podrazumijeva, ali zasad o tome u Engleskoj nije bilo govora”.