Druga NL

Veznjak Grobničana nakon remija s Porečanima: “Čeka nas borba do kraja”

Ivan Volarić

Patrik Srzentić/Foto M. ĐEKIĆ

Patrik Srzentić/Foto M. ĐEKIĆ

Nadam se da ćemo uskoro ući u seriju pobjeda, svi smo svjesni da smo se malo previše opustili u nastavku sezone - kaže Patrik Srzentić, strijelac vodećega gola u remiju protiv Jadrana  



RIJEKA   Domaći remi s Jadranom definitivno nije bio u planovima nogometaša Grobničana. Posebno ne nakon što su u prethodnih šest susreta ovoga proljeća upisali tek četiri boda. Porečani su pretposljednja momčad SuperSport Druge NL i u nekim objektivnim računicama pobjeda u toj utakmici trebala je Grobničanima bitno olakšati put do mirnije završnice sezone. Povrh svega, rani gol za minimalno vodstvo trebao je olakšati misiju osvajanja neophodnih bodova. Umjesto toga, uslijedio je hladan tuš, primljeni gol i mučenje bez prilika do kraja utakmice. Nešto slično dogodilo se i protiv Krka, još jednoga davljenika. Upravo u te dvije utakmice momčad Predraga Stilinovića trebala je popločiti put prema sigurnom ostanku u drugoligaškom društvu.


– Otvorili smo utakmicu savršeno, rano smo poveli 1:0. Nakon toga nam se dogodio mali pad koncentracije, jedna izgubljena lopta, kontra i malo lošije preuzimanje igrača. Na to se nadovezalo da je lopta prošla kroz mene i još jednog braniča i ušla u prvi kut za 1:1 – rekao je nakon utakmice Patrik Srzentić, defanzivni veznjak Grobničana i strijelac vodećega pogotka. – Utakmica je bila tvrda, borbena s jedne i druge strane. Teren nije bio najbolji za igru, morali smo puno nabijati, a onda je samim time bilo i puno zračnih duela. I na kraju moramo priznati da je završilo dosta realno.


Sedma utakmica u nastavku sezone bez pobjede spustila je Grobničane na 12. poziciju i samo četiri boda od »zone ispadanja«.




– Očito je da nas čeka borba do kraja. Nadam se da ćemo uskoro ući u seriju pobjeda, svi smo svjesni da smo se malo previše opustili u nastavku sezone. Krenuli smo s četiri remija, nakon toga smo dvije utakmice izgubili. Shvatili smo da se moramo uozbiljiti, dodatno smo zapeli na treningu. Pritisak? Sigurno da se sada već pojavio pritisak, mi smo dosta mlada ekipa, koja je, doduše, prošle sezone već prošla borbu za ostanak, ali sigurno da to dosta utječe na našu igru – dodao je Srzentić, koji nije htio slaviti pogodak protiv Porečana. Igrač Grobničana proveo je dio karijere na posudbi u Jadranu.


– Imam stvarno puno respekta prema ljudima u Jadranu, igračima, navijačima… – rekao je 23-godišnji veznjak.