SERIE A

Verona hrvatskoga stručnjaka Ivana Jurića srušila Napoli prvi put nakon šest godina

Hina

Ivan Jurić/Foto REUTERS

Ivan Jurić/Foto REUTERS

Verona je pružila sjajnu predstavu ostvarivši prvu pobjedu protiv Napolija nakon šest uzastopnih poraza u međusobnim susretima.



RIM Nogometaši Verone, koje vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, pobijedili su Napoli sa 3:1 u susretu 19. kola talijanskog prvenstva, dok je Genoa u derbiju začelja porazila Cagliari sa 1:0.


Verona je pružila sjajnu predstavu ostvarivši prvu pobjedu protiv Napolija nakon šest uzastopnih poraza u međusobnim susretima. Bila je to ujedno i prva Veronina pobjeda protiv Napolija nakon ožujka 2015. godine.


Gosti su poveli već nakon 8,95 sekundi čime je Hirving Lozano postao strijelac trećeg najbržeg gola u povijesti Serie A. Rekord još uvijek drži napadač Milana Rafael Leao koji je u prosincu prošle godine zabio pogodak Sassuolu nakon svega 6,7 sekundi. Tek neznanto brži od Lozana bio je i Paolo Poggi postigavši u prosincu 2001. godine gol za Piacenzu protiv Fiorentine nakon 8,8 sekundi.




Usprkos ranom šoku, Verona je u nastavku susreta okrenula rezultat, a strijelci su bili Federico Dimarco (34′), Antonin Barak (62′) i Mattia Zaccagni (79′). Nikola Kalinić je počeo susret u momčadi Verone, a igrao je do 56. minute.


Genoa je u derbiju začelja pobijedila Cagliari sa 1:0 ostvarivši važnu pobjedu.


Pogodak odluke zabio je Mattia Destro u 10. minuti utakmice. Milan Badelj je odigrao cijeli susret za domaći sastav, dok je Marko Pjaca ušao u igru u 77. minuti. Marko Rog nije nastupio za Cagliari zbog ozljede.


U prvom nedjeljnom susretu Juventus je pobijedio Bolognu sa 2:0 pobijedio kod kuće Bolognu, a strijelci za “Staru damu” bili su Arthur u 15. i Weston McKennie u 71. minuti susreta.


Na ljestvici vodi Milan sa 43 boda, dva manje ima Inter na drugoj poziciji, dok je treća Roma sa 37 bodova. Juventus je trenutačno četvrti sa 36 bodova.