Druga HNL

Vedran Gerc odveo Orijent 1919 do pobjede u Čakovcu i podsjetio na svoje prvoligaške dane

Ivan Volarić

Vedran Gerc/Foto Arhiva NL

Vedran Gerc/Foto Arhiva NL

Iskusni napadač prije 11 godina je u dresu Rijeke postigao u Čakovcu svoj prvi prvoligaški hat trick, a ovoga puta je zabio gol i dvaput asistirao

MEĐIMURJE – ORIJENT 1919  1:3




ČAKOVEC Utakmica 21. kola Druge HNL: Međimurje – Orijent 1919 1:3 (0:3). SRC Mladost. Bez gledatelja. Sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica). Strijelci: 0:1 Gerc (18′), 0:2 Mulac (43′), 0:3 Črnko (44′), 1:3 Igrec (58′). Žuti kartoni: Zanjko (Međimurje), Fućak, Tadejević, Kokorović (Orijent 1919). Crveni karton: Zanjko (90′).


MEĐIMURJE: Jesenović, Hranilović, Marcijuš, Radošević (od 46′ Čovo), Igrec, Jakupak, Hlišić (od 46′ Mihaljević), Hasanović, Zanjko, Kuzminski (od 46′ Palić), Glavina.


ORIJENT 1919: Berković, Švrljuga, Mulac, Tadejević, Smolčić, Kokorović (od 79′ Bosančić), Hodža, Putnik, Črnko (od 82′ Vidas), Gerc (od 90′ Milinović), Fućak (od 90′ Srzentić).




Početkom travnja 2010. godine Vedran Gerc je u dresu Rijeke postigao svoj prvi prvoligaški “hat trick” u pobjedi u Čakovcu (5:1). Nepunih 11 godina kasnije iskusni napadač odveo je Orijent 1919 do pobjede nad istim suparnikom u njegovu dvorištu. Budući nogometni trener održao je školski sat nogometa svojim i suparničkim igračima, koji su tek na početku svojih karijera. Naime, Krimejčani su odigrali sjajno prvo poluvrijeme u kojemu je sve ključne poteze povukao iskusni povratnik u momčad. U 18. minuti Smolčić je iz zadnje linije poslao dugu loptu koju je prihvatio Gerc i sjurio se prema vratima pretrčavši svojega čuvara. Po ulasku u kazneni prostor uslijedila je hladnokrvna egzekucija za 0:1. U 43. minuti branič Mulac se priključio napadu, osjetio je prostor iza domaće zadnje linije i dobio preciznu Gerčevu loptu. Stoper Krimejčana reagirao je u maniri prokušanog golgetera potkopavši loptu iznad istrčalog Jesenovića – 0:2.


Šokirani domaćin u idućoj je minuti morao ponovo na centar. Gerčev ubačaj na drugu vratnicu glavom je dočekao Črnko i pogodio za 0:3 do odmora. Trener Krimejčana Damir Milinović je prema najavama momčad, u izostanku nekoliko igrača, posložio u rasporedu 4-4-2 s veznim redom u obliku romba i – pogodio!


Nastavak je prema očekivanjima donio dominaciju Čakovčana, koji su pokušavali nadoknaditi veliki zaostatak. Uspjeli su 56. minuti pogoditi vratnicu, a dvije minute kasnije Igrec je pogodio Berkovićevu mrežu po udarcu s 15 metara. Dovoljno tek za popravljanje dojma, ali ne i rezultatski preokret. Krimejčani su u drugih 45 minuta uspjeli sačuvati prednosti iz prvoga poluvremena propustivši pritom obilje prostora za kontre i popravljanje gol razlike.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore