Liga prvaka

Večeras se u Milanu i Eindhovenu igra treća runda prvih utakmica osmine finala Lige prvaka

Zlatko Horvat

Simone Inzaghi s igračima/Foto REUTERS

Simone Inzaghi s igračima/Foto REUTERS

Treći krug donosi dvoboj lidera Serie A i prošlogodišnjeg finalista



 MILANO  Večeras se u Milanu i Eindhovenu igra treća runda prvih utakmica osmine finala Lige prvaka. Nakon što su Real Madrid i Manchester City, branitelj naslova, ostvarili gostujuće pobjede u Leipzigu, odnosno Kopenhagenu, a PSG i Lazio iskoristili prednost domaćeg terena protiv Real Sociedada i Bayerna, treći krug donosi dvoboj lidera Serie A i prošlogodišnjeg finalista Intera i Atletico Madrida te PSV-a i Borussije Dortmund.


Inter je prošle sezone igrao finale Lige prvaka i dobro namučio Manchester City u Istanbulu, a sada momčad Simonea Inzaghija na početku nokaut faze dočekuje Atletico Diega Simonea. Treneri su kao igrači dijelili svlačionicu u Laziju od 1999. do 2003. godine, dok je Simeone od 1997. do 1999 nosio dres Intera.


– U Ligi prvaka prošle sezone doživjeli smo nekoliko čarobnih noći i željeli bismo ih doživjeti još više i u budućnosti. Postoje jako dobre momčadi koje imaju cilj učiniti istu stvar, a jedna od njih je Atletico, momčad koja ima kvantitetu i kvalitetu. Na San Siru atmosfera će biti prekrasna i za ovog suparnika bit će potreban najbolji Inter – rekao je Inzaghi.




Inter ima devet bodova prednosti u odnosu na Juventus te 11 bodova više od Milana, poraženog od Monze (2:4), na vrhu Serie A. Uz utakmicu manje protiv Atalante. Ako je napravljen veliki korak prema 20. »scudettu«, Liga prvaka ostaje izazov za momčad koja je 2010. godine osvojila »triplettu« pod Mourinhom.


– Bit će zadovoljstvo imati Diega za protivnika. Bio je sjajan suigrač i zajedno smo osvajali trofeje u Laziju. Čak i kad se vratio u Španjolsku, ostali smo u kontaktu. Bilo je jasno da će postati veliki trener. Od 2011. godine je s Atleticom osvojio mnogo trofeja i ostavio snažan trag u povijesti kluba. Užitak je gledati ga kako radi, ima karizmu i mentalitet, ali također želi da njegova momčad dominira u igri – dodao je Inzaghi.


Komplimentima je uzvratio i Simeone, koji je s Interom osvojio Kup UEFA.


– Momčad ne može biti slučajno na vrhu, znači da je dobro vođena. Simone i ja imamo dobar odnos, igrali smo zajedno, a sada radi jako dobre stvari s Interom. Izgubili su samo jednu utakmicu ove sezone, jaki su i vjeruju u ono što rade – rekao je Diego Simeone.


U Eindhovenu se sastaju uvjerljivi lider nizozemskog prvenstva i Borussia (D), koja je trebala dva sata vožnje autobusom da bi stigla do 170 kilometara udaljenog odredišta. Tamo ih večeras čeka dvoboj sa sastavom bivšeg trenera Petera Bosza, koji se za kormilom Žutih zadržao samo nekoliko mjeseci. Preuzeo je momčad na ljeto 2017. godine i nije izdržao do kraja godine.


– Još uvijek znam dosta ljudi u klubu i radujem se susretu s njima – rekao je Bosz.


Danas

MILANO (21): Inter – Atletico Madrid


EINDHOVEN (21): PSV – Borussia (D)