Velike promjene

Već sada je jasno da će Nikoličius na ljeto promijeniti igračku sliku Hajduka

P. N.

Mindaugas Nikoličius/Foto PIXSELL

Mindaugas Nikoličius/Foto PIXSELL

Upitno je da li će to učiniti uz sugestije trenera Paola Tramezzanija ili nekog drugog treneraSPLIT Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius u razgovoru s predstavnicima sedme sile obzanio je kako će biti itekako prometno na Poljudu u narednom ljetnom prijelaznom roku. Splićani će se ponajprije “zahvaliti” igračima koji su na posudbi poput Mujakića, Todorovića, najvjerojatnije Fossatiju… Ugovor vratara Kalinića od Aston Ville na Poljudu teško mogu prihvatiti, a bliže odlasku nego ostanku je i turski napadač Umut Nayir. Posebna priča je Marko Livaja. Po završetku sezone je slobodan igrač, tako se dogovorio s klubom kada je zimus stigao iz AEK-a. Već nakon prve utakmice pokazao je i potvrdio da je klasa više u odnosu suigrače. Sve se vrti oko njega, lider je na terenu, zabija i asistira. On je igrač vrijedan godišnje najmanje milijun eura. To Hajduk realno ne može platiti.


Na utakmici protiv Istre 1961 trener Paolo Tramezzani nije izvršio niti jednu zamjenu. Posljednji put takav slučaj dogodio se prije 20 godina na utakmici u Velikoj kada je Hajduk svladao već prežaljeni Kamen Ingrad rezultatom 3:1. Dvostruki strijelac bio je Zvonimir Deranja, a jednom se u listu strijelaca upisao Tomislav Erceg.  Otkako je preuzeo momčad Tramezzani ne mijenja puno početnu jedanaestoricu,  pričuve dobivaju minutažu na kapaljku. Mnogi od njih također su na izlaznim vratima Poljuda. U tu skupinu treba uključiti i Caktaša i Jaradija kojima ističu ugovori.


Grčki napadač Diamantakos nije se naigrao, veliko je razočarenje i njegov odlazak ne bi bio iznenađenje bez obzira na to što ima ugovor s klubom. Bit će zanimljivo vidjeti što će biti s mnogobrojnim “bilim tićima” u koje se kunu svi novi predsjednici i sportski direktori kluba.
Možda najvažnija i najzanimljiva tema je trener Tramezzani. Nikoličius je najavio da će se o njegovom statusu raspravljati na kraju sezone. Prvi cilj, osvajanje Kupa Hrvatske, nije ostvario, Drugi, plasman u Europu tek treba izboriti pored Rijeke i Gorice. Jedno je sigurno, sportski direktor će promijeniti gotovo u potpunosti krvnu sliku Hajduka.