Sjajna predstava

Majstori drame pucaju od samopouzdanja: Kod nas nema panike, idemo po zlato

Hina

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Vatreni ističu kako ih nije uhvatila panika kada su Nizozemci izjednačili u sudačkoj nadoknadi



Došli smo ovdje po zlato, poručio je branič hrvatske reprezentacije Domagoj Vida nakon što su “Vatreni” izborili plasman u finale Lige nacija pobjedom protiv Nizozemske.


“Znali smo da će biti teško, igrali smo protiv domaćina i odlične ekipe,” kazao je Vida koji je protiv “Oranja” upisao 101. nastup u hrvatskom dresu.


“Oni su prvi zabili, ali to nas nije sputavalo. Igrali smo svoju igru, opustili smo se, igrali više naprijed. Na početku je bila šahovska igra. Čestitam suigračima, odigrali smo odličnu utakmicu, veliko hvala i našim navijačima koji su ovu gostujuću utakmicu napravili kao da igramo kući. Nadglasali su domaćine, bio je gušt i uživancija igrati. Nadam se da će tako biti i u nedjelju,” dodao je.




Vida je priznao kako se iznenadio brojnošću hrvatskih navijača.


“Iskreno, nismo očekivali toliko puno navijača. Ne smijemo na ovome stati, znamo po što smo došli. Treba ovu utakmicu što prije zaboraviti, dobro se odmoriti i analizirati reprezentaciju protiv koje ćemo igrati u finalu. Mogu samo najaviti da ćemo se boriti do zadnje kapi krvi i da ćemo dati sve od sebe da jedno zlato odnesemo kući.”


Kazao je kako reprezentaciju nije uhvatila panika kada su Nizozemci izjednačili u sudačkoj nadoknadi.


“Nije nas uhvatila panika. Izbornik nas je smirivao, kazao je da nastavimo igrati kao do sada, da nastavimo igrati i to se isplatilo,” poručio je Vida dodavši kako mu nije važno tko će u finalu stajati s druge strane.


“Nebitno je protiv koga ćemo igrati u finalu. Moramo samo igrati svoj nogomet kao što smo igrali do sada,” poručio je.


Navijačima se zahvalio i Josip Juranović.


“Sretan sam i ponosan, hvala ovim predivnim navijačima što su došli u ovako velikom broju. Od prve do zadnje minute su bili uz nas, podignuli su nam vjeru,” kazao je.


“Čuli smo da će doći puno navijača, ali nismo očekivali da će ih biti toliko,” dodao je branič hrvatske vrste i Union Berlina.


Hrvatska je do pobjede stigla nakon “lude” utakmice u kojoj je gubila na poluvremenu, zatim okrenula rezultat da bi u sudačkoj nadoknadi primila gol za 2-2. Međutim, u produžetku je zabila dva gola za veliku pobjedu. Juranović nije želio otkriti o čemu su u svlačionici pričali u poluvremenu.


“To će ostati u četiri zida. Morali smo se uzdići i to smo napravili.”


Juranović je istaknuo kakio su “Vatreni” bez obzira na šokantan rasplet držali konce igre.


“Imam osjećaj da smo držali konce igre, pogotovo s našim veznim redom koji je nevjerojatan. Imam čast igrati s njima. Kada su oni ovdje, nemamo se čega bojati.”


Otkrio je kako momčad nije izgubila nadu, premda je primila pogodak duboko u sudačkoj nadoknadi.


“S nama je uvijek drama. Mi nikada ne gubimo vjeru. Išli smo sto posto do kraja i to nam se vratilo.


Juranović je komentirao još jednu sjajnu predstavu hrvatskog kapetana Luke Modrića koji je s terena ispraćen ovacijama


“Igrao sam protiv njega u Ligi prvaka, igram s njim ovdje. Kada vidim da trči skoro sa 38 godina kao da ima 20, odmah ti je lakše. Želim mu zdrav život i da ostane s nama dugo.”


Bruno Petković je svojim ulaskom u igru kreirao preokret.


“Ovo je bila jako važna pobjeda. Treba zaokružiti nastup na svjetskom prvenstvu dobrom predstavom ovdje,” kazao je Petković za Novu TV.


Usporedio je ovaj gol s onim postignutim protiv Brazila u osmini finala SP-a


“Svaki je najvažniji. Onaj protiv Brazila je bio poseban, ali i ovaj će biti visoko na ljestvici. Gol koji smo primili u nadoknadi mnoge bi poremetio, ali imamo odličan karakter koji nas krasi kroz velika natjecanja, uzdigli smo se i zasluženo smo u finalu,” kazao je.