EURO 2021.

Vatreni od Češke nikada nisu izgubili, ali su ih dobro namučili na zadnjem EURO-u. Dalić kreće s ofenzivnijom formacijom

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Dalić je najavio kako će morati promijeniti formaciju u odnosu na Englesku. Vatreni će zaigrati ofenzivnije, vjerojatno s Kramarićem kao polušpicom, dok će klasična špica biti Rebić. Na krilima bi mogli biti Brekalo i PerišićRIJEKA Hrvatska nogometna reprezentacija danas u Glasgowu protiv Češke traži važne bodove kako bi mogla ostati u igri za plasmanom u osminu finala EURO-a. Minimalni poraz od Engleske izbornika Dalića nije toliko zabrinuo, već je ustvrdio kako je “optimist jer smo protiv Engleske bili ravnopravni suparniku”.


Dalić je najavio kako će morati promijeniti formaciju u odnosu na Englesku. Vatreni će zaigrati ofenzivnije, vjerojatno s Kramarićem kao polušpicom, dok će klasična špica biti Rebić. Na krilima bi mogli biti Brekalo i Perišić. U ovom sustavu ostaje jedino za vidjeti koju će dvojicu veznjaka Dalić staviti ispred zadnje linije. Tu su u igri Modrić, Kovačić i Brozović.


Obrana je, s druge strane, već riješena priča. Barišić je ispao za Češku zbog ozljede te će na lijevome beku opet sigurno startati Gvardiol, dok se oporavljeni Lovren vrlo vjerojatno pridružuje Vidi na stoperskoj poziciji, umjesto Ćalete-Cara. Desni bek je standardno Vrsaljko, koji nema pravu konkurenciju na toj poziciji.
Što se tiče međusobnih ogleda Hrvatske i Češke, Vatreni su ovdje u plusu. Nikada od Čeha nisu izgubili, iako su u zadnjem susretu, onome na EURO-u 2016. godine, uzeli tek bod (2:2).