Druga HNL

Vanja Iveša spasio Opatiju od rezultatske katastrofe u Zaprešiću, Jukičić pocrvenio

Davor Petrović

Edin Junuzović/Foto D. KOVAČEVIĆ

Edin Junuzović/Foto D. KOVAČEVIĆ

Naime, 43-godišnji vratar obranio je četiri zicera, a čim je utakmica počela nebo se doslovno otvorilo, zasipajući teren enormnom količinom kiše, a takvi uvjeti su igračima maksimalno otežali posao

Inter – Opatija 3:0




ZAPREŠIĆ  Stadion Ivan Laljak – Ivić. Bez gledatelja. Sudac: Ante Terzić (Split) 6.  Strijelac: 1:0 Šroler (21′), 2:0 Miljanić (30′), 3:0 Goričan (56′).Žuti karton: Nekić, Dunić, M. Uzelac (Inter). Crveni karton: Jukičić (20′).


INTER: Križanović 6 – Nekić 6,5 (65′ Dajčev -), Soldo 6,5, Marjanović 6,5 – Vranjković 7, L. Uzelac 6,5, Dunić 6,5, M. Uzelac 6,5, Goričan 7 – Miljanić 7 (65′ Zdunić -), Šroler 8 (65′ Abramović -).


OPATIJA: Iveša 7 – Malinić 5,5, Jukičić 5, Karamatić 5,5, Kukoč 6 – Maloku 6, Lucić 5,5 (56′ Zgrablić 6) – Ivančić 5 (46′ Furijan 5,5), Junuzović 5,5 (69′ Bjelanović -), Bogolin 5 (46′ Glavaš 5,5)– Matulja 5,5 (46′ Fumić 5,5).




Zahvaljujući Vanji Iveši, Opatija nije doživjela teški debakl u Zaprešiću, s time da vremenske prilike ovog petka nisu bile naklonjene nogometašima. Naime, 43-godišnji vratar obranio je četiri zicera, a čim je utakmica počela nebo se doslovno otvorilo, zasipajući teren enormnom količinom kiše, a takvi uvjeti su igračima maksimalno otežali posao. Konkretnije, u prvih devetnaest minuta igre svaka momčad je po jednom pucala po golu, i to van okvira. Autori tih pokušaja bili su Marko Vranković i Matija Matulja.


Totalna promjena stanja na terenu je stigla u 20. minuti, kada je Martin Šroler pobjegao obrani gostiju i sjurio se prema golu. Na rubu kaznenog prostora stigao ga je Marijan Jukičić i s leđa povukao za dres. Bio je to klasični prekršaj za najstrožu kaznu, koji je sudac Ante Terzić začinio izravnim crvenim kartonom za stopera Opatije. Samouvjereni Šroler s razlogom je odlučio ignorirati nepisano nogometno pravilo da jedanaesterac ne izvodi igrač nad kojim je napravljen – 1:0.


Deset minuta kasnije Inter je još jednom uhvatio obranu gostiju na spavanju. Šroler je s centra dao fantastično odmjerenu okomitu loptu za Vicu Miljanića, čiji je trk bio prebrz za suparničke igrače. Povrh toga, Iveša se poskliznuo kada je pokušao izaći s gola i skratiti kut, a to je domaćem napadaču značajno olakšalo egzekuciju – 2:0.


Nakon brzopoteznog bijega na dva gola razlike, Zaprešićani su se potpuno razigrali, stvarajući velike probleme Opatiji. Tako je u 34. minuti Šroler protutnjao desnim krilom i stigao na rub peterca, otkuda je dao povratnu loptu za Silvija Goričana, na drugu stativu. Sijevnula bomba, ali Iveša je fenomenalnom intervencijom pokazao da godine nisu naštetile njegovoj klasi.


Foto galerija: Inter - Opatija, 2. HNL Foto: Davor Kovačević


Isti dvojac imao je još jedan bliski susret na početku drugog dijela. Akcija Intera bila je vrlo slična, a Iveša je opet ukrotio Goričanov udarac punom nogom. No, u 56. minuti ni on nije uspio spriječiti treći gol. Šroler je izveo korner, a Goričan je sa dvadeset metara lansirao prizemni udarac u mrežu za konačni rezultat – 3:0.


Visoko vodstvo očigledno je zadovoljilo Zaprešićane, koji ipak malo smanjili gas. Uz to, brojne izmjene trgnule su Opatiju iz dotadašnjeg sivila. Doduše, gosti nisu uspjeli stvoriti izglednu priliku za počasni gol, ali su zato uspjeli držati kakvu-takvu terensku ravnotežu do kraja utakmice.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore