Odluka DFL-a

Utakmice Bundeslige odgođene, igrač Bayerna ogorčen: “Postoje mnogo važnije stvari od sporta”

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Njemačka liga je sve dosada bila jedina od pet najjačih europskih liga koja nije prekinula prvenstvo zbog izbijanja epidemije koronavirusaBERLIN Vodstvo njemačkog nogometnog prvenstva (DFL) u petak poslijepodne donijelo je očekivanu odluku o prekidu natjecanja koja stupa na snagu odmah.


Njemačka liga je sve dosada bila jedina od pet najjačih europskih liga koja nije prekinula prvenstvo zbog izbijanja epidemije koronavirusa te se sve do prije manje od sat vremena činilo kako će večeras od 20.30 sati igrati Fortuna iz Duesseldorfa i Paderborn, no vodstvo lige je ipak odlučilo da se neće igrati ovoga vikenda.


“S obzirom na nove slučajeve infekcije koji su se pojavili danas od kojih su neki izravno povezani s Prvom i Drugom Bundesligom, odlučili smo prekinuti natjecanje. Također, predlažemo da se na sastanku klubova koji će se održati u ponedjeljak donese odluka da se natjecanje ne nastavlja najranije do 2. travnja”, objavila je Bundesliga.
Nogometaš Bayerna Thiago Alcantara samo nekoliko sati prije ove odluke oglasio se na društvenim mrežama komentirajući kako postoje puno važnije stvari od sporta.


– Ovo je ludo. Prestanite se zezati i budite realni. Ako ćemo biti iskreni, postoje mnogo važnije stvari od bilo kojega sporta – napisao je Thiago.