ODgoda

Utakmica Tottenhama i Rennesa definitivno odgođena. Zaraženo je čak osam igrača Spursa

Hina

Antonio Conte/Foto Reuters

Antonio Conte/Foto Reuters

Klub nije službeno objavio koji su igrači pozitivni, no mediji navode kako su među njima Son Heung-min, Lucas Moura i Ben Davies



Utakmica posljednjeg kola grupne faze UEFA Konferencijske lige između Tottenhama i Rennesa, koja je u četvrtak trebala biti odigrana u Londonu, odgođena je zbog velikog broja zaraženih igrača i članova stručnog stožera londonske momčadi.


“Možemo potvrditi da naša domaća utakmica skupine G UEFA Konferencijske lige protiv Rennesa neće sutra biti odigrana zbog brojnih pozitivnih na koronavirus u našem klubu. Vodimo razgovore s Uefom i pravodobno ćemo izvjestiti o novostima vezanima za ovu utakmicu”, priopćili su iz Tottenhama.


Trenutačno je koronavirusom zaraženo osam igrača i pet članova stožera Spursa.




Klub nije službeno objavio koji su igrači pozitivni, no mediji navode kako su među njima Son Heung-min, Lucas Moura i Ben Davies.


“Problem je što svaki dan imamo nove ljude s Covidom. Ljudi koji jučer nisu bili pozitivni danas su pozitivni i mi i dalje imamo kontakt s ljudima za koje mislimo da su negativni,” kazao je menadžer londonskog sastava Antonio Conte.


Talijanski stručnjak je dodao kako na raspolaganju ima samo 11 zdravih igrača.


“Imali smo trening. Pripremamo se za utakmicu protiv Rennesa, ali jako je teško kada ti kažu da je još jedan igrač pozitivan, drugi član stožera pozitivan i tko sutra? Mi? Još jedan igrač? Još jedan član osoblja?


Prema UEFA-ini propisima, klub može igrati utakmicu ako ima 13 nezaraženih igrača, uključujući i golmana s popisa od 25 igrača.


Epidemija dolazi kao veliki udarac za Contea, čija je momčad pobijedila u posljednje tri uzastopne utakmice i očajnički žele zadržati zamah.


Tottenhamu je uoči posljednjeg kola Konferencijske lige bodovno izjednačen s Vitesseom, a Rennes je već osigurao prvo mjesto i plasman u osminu finala. Vitesse je domaćin slovenskoj Muri. Tottenham pobjedom osigurava plasman u nokaut fazu.