Siniša Orešćanin

Utakmica protiv Rudeša je noćna mora za svakog trenera

P. N.

Siniša Orešćanin/Foto PIXSELL

Siniša Orešćanin/Foto PIXSELL

Apsolutno ne razmišljam na način da su unaprijed uknjiženi bodovi jer Rudeš je puno konkurentnija momčad nego što je bio na jesen. Trener Ivković je nešto donio sa svojim navijačima, najlakše je unaprijed uknjižiti bodove, ali ona može otići na ovaj ili onaj način. Dakle, očekujem zahtjevan susret - rekao je trener SplićanaSPLIT Hajdukov trener Siniša Orešćanin uoči utakmice s Rudešom je rekao:


– Što se tiče izostanaka, kartonirani su Juranović i Ismajli, te ozlijeđeni Hamza, Vučur, Duka i Teklić. Što se tiče Rudeša, znam za očekivanja, ali ovakva je utakmica noćna mora za svakog trenera. Apsolutno ne razmišljam na način da su unaprijed uknjiženi bodovi jer Rudeš je puno konkurentnija momčad nego što je bio na jesen. Trener Ivković je nešto donio sa svojim navijačima, najlakše je unaprijed uknjižiti bodove, ali ona može otići na ovaj ili onaj način. Dakle, očekujem zahtjevan susret.


Oreščanin je potom upitan kako generalno gleda na ovaj period na klupi.
– Pozitivno što se tiče svega zajedno. Uvijek pokušavamo biti na zemlji. Iz tog konteksta, odmah nakon Belupa sam razmišljao o Rudešu. Zadovoljni smo na način kako smo se uspjeli približiti mjestima prema Europi, proces nam je uvijek na prvom mjestu, nekad dolazi do padova, šumova u igri, što je normalna stvar, ali način na koji ekipa reagira čini nas optimističnima.


Na konstataciju da je Ivković znao raditi probleme Hajduku, Oreščanin je odgovorio:


– On je trener koji definitivno to može složiti, što je pokazao i u Lokomotivi i Belupu. Naši igrači na posudbi će imati poseban motiv da se dokažu, što je sportski i ljudski. Nećemo se mi opustiti, pokušavamo ispravljati nedostatke koji su viđeni i u Koprivnici i furati svoj film.


Ivanovski…


– On je normalno u treningu, vidjet ćemo hoće li biti u kadru.


Na upit o sinoćnjem susretu Benfice i Dinama je odgovorio:


– Bio sam s prijateljima i nisam gledao utakmicu.


Kako se gol Slavenu u zadnjim trenucima odrazio na momčad?


– Gol u Koprivnici je mene izbacio iz kolosijeka jer sam bio presretan. To je bio samo jedan plus, što mi najbolje osjećamo na svakom treningu.


Još jednom se spomenulo igrače ‘bijelih’ na posudbi u Rudešu…


– Igrači na posudbi sigurno imaju kvalitet, ali netko sazrije i kasnije, primjerice, poput Križanca. Oni smiju igrati protiv Hajduka, to im je prilika da ih vidima na Poljudu.


Hoće li neproduljivanje ugovora promijeniti Tudorov status?


– Ne. On svojim radom i načinom razmišljanja doprinosi i kada je na klupi, on mi je produžena ruka. Žao mi je što je ovdje oko njega bilo i negativnih stvari, on je dobar igrač koji je nama vrlo bitan i zaslužuje biti s nama do šestog mjeseca. Mogu reći da ću ga probati nagovoriti, ali svaki igrač ima svoja razmišljanja, već smo pričali – rekao je trener Splićana.