Sto godina Orijenta

Utakmica protiv Lokomotive pravi je uvod za dvije poslastice na Krimeji

Ivan Volarić

Marinko Koljanin i Enio Travaglia/Foto I. VOLARIĆ

Marinko Koljanin i Enio Travaglia/Foto I. VOLARIĆ

U veljači smo već sve dogovorili s Davorom Šukerom, a puno toga ovisi o aktivnostima reprezentacije koja 16. studenog igra na Rujevici. Dobio sam od izbornika Dalića obećanje da, ukoliko situacija bude takva da reprezentacija bude blizu plasmana na EURO,  će nam omogućiti gostovanje potpune A reprezentacije što bi bio povijesni događaj za Orijent i Krimeju - kaže dopredsjednik kluba Marinko Koljanin.



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 ove subote od 17 sati ugostit će zagrebačku Lokomotivu. Dolazak šest momčadi Prve HNL na Krimeji doživljavaju kao još jednu priliku da se dostojno obilježi stota obljetnica kluba, ali i da momčad trenera Fausta Budicina dobije jaku utakmicu uoči nastavka drugoligaške karavane i domaćeg susreta protiv Šibenika sedam dana kasnije.


– Utakmica protiv Lokomotive je još jedan dar našim gledateljima i vjernim navijačima za stotu obljetnicu – govorio je na presici na Krimeji Marinko Koljanin, dopredsjednik Orijenta 1919. – Nakon Osijeka ugostit ćemo na Krimeji još jednog prvoligaša. Lokomotiva je momčad iz vrha hrvatskog nogometa, trenutno najefikasnija momčad lige. Vrlo smo zadovoljni da je trener Goran Tomić prihvatio naš poziv, a u našem razgovoru najavio je i da će Sammir igrati, te da je spreman. Očekujemo da će to biti mamac za gledatelje.


Trener Fausto Budicin moći će računati na sve igrače osim načetog napadača Vedrana Gerca.




– Sigurno da je ovo jači ispit nego onaj protiv Šibenika koji je za nas puno značajniji. Međutim, sigurno da će ova utakmica predstavljati pravi podražaj za igrače i da ćemo imati motiv za dokazivanje pred našom publikom – rekao je trener Orijenta 1919.


Enio Travaglia, lijevi bek crvenih koji u posljednje vrijeme uspješno igra na poziciji lijevoga krila, svojevremeno je bio član subotnjih gostiju Krimeje.


– Lokomotiva je favorit u ovoj utakmici, a mi želimo odigrati što bolje, te pokazati da možemo igrati protiv prvoligaša. To je prilika svakome osobno da pokaže da može igrati prvoligaški nogomet. Nadam se da će biti još ovakvih utakmica jer za mene je to prava stvar. Oduvijek sam želio igrati prvu ligu i ovo je prilika da se dokažem – kazao je Travaglia.


S Krimeje najavljuju i daljnje aktivnosti oko proslave stote obljetnice kluba.


– Prije svega najvažnije je da na Krimeji i na ovakvim utakmicama treba vladati veselje i opuštena atmosfera. Draž Krimeje i Orijenta je upravo takvo ozračje. Što se tiče obljetnice vjerujemo i nadamo se da ćemo uskoro odigrati utakmicu s Rijekom. S Hajdukom i Dinamo, njihovim drugim momčadima, ionako igramo u prvenstvu, a velika želja nam je ugostiti reprezentaciju Hrvatske. U veljači smo već sve dogovorili s Davorom Šukerom, a puno toga ovisi o aktivnostima reprezentacije koja 16. studenog igra na Rujevici. Dobio sam od izbornika Dalića obećanje da ukoliko situacija bude takva da reprezentacija bude blizu plasmana na EURO da će nam omogućiti gostovanje potpune A reprezentacije što bi bio povijesni događaj za Orijent i Krimeju. Do kraja studenoga izlazi monografija Marinka Lazzaricha, a u tom periodu namjeravamo napraviti i svečanu akademiju. Time bi zaokružili sve te naše aktivnosti, a jedna od ljepših je da se poklopilo da smo ušli u drugoligaški nogomet – rekao je Koljanin.