Upozorenje

Uspješni ali švorc: U NK Goraninu muku muče s dugovima, budućnost im je neizvjesna

Marinko Krmpotić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Predsjednik kluba Goran Rački ističe kako riječima ne može dovoljno iskazati gorčinu koju osjeća zbog načina funkcioniranja sporta u Delnicama.



Nogometaši “Goranina” uspješno su kraju priveli ovu sezonu i ostali u 1. Županijskoj ligi. No, što će biti dalje vrlo je neizvjesno.


Naime, dugovi koji su se u ovom proljetnom dijelu nakupili prijete, sukladno zakonskim odredbama, mogućnošću zabrana nastupa seniorskog sastava u idućoj sezoni.


Zbog toga je čelništvo kluba sazvalo tiskovnu konferenciju na kojoj je o trenutačnom stanju u tom delničkom nogometnom klubu osnovanom 1931. godine najprije govorio predsjednik kluba Goran Rački koji ističe kako riječima ne može dovoljno iskazati gorčinu koju osjeća zbog načina funkcioniranja sporta u Delnicama.


Prijeti zabrana




“Mi kao klub na ovaj način više ne možemo, pa ni ne želimo funkcionirati. Zadnjih dvadesetak dana vrijeme trošimo da bismo opravdali do sada od grada dobivenih 25.000 kuna, što je preduvjet da dobijemo naredni dio kojim bismo platili u međuvremenu nastala dugovanja.


Problem je u tome što sve to prikupljanje i slanje materijala ide preko Zajednice sportova koja nema zaposlenog čovjeka, nema ni svojih prostora, a ne postoji ni forma kroz koju bi se to realiziralo pa dolazi do kašnjenja plaćanja naših obveza koje su trenutačno veće od 30.000 kuna i ukoliko ih ne podmirimo, prijeti nam zabrana nastupa naredne sezone.



Zbog tih zastoja mi tijekom posljednja dva mjeseca na računu nemamo sredstava i nismo mogli podmirivati troškove sudaca, organizacije utakmica i putovanja.


Do problema je došlo samo stoga što nam nisu uplaćena sredstva koja su obećana i koja bi na godišnjoj razini trebala iznositi 105.000 kuna.


Dobili smo samo 25.000 kuna, čime smo podmirivali troškove, a budući da su uplate iz grada posljednjih mjeseci izostale, došli smo u dugove koji prijete velikom krizom.


U naredna dva tjedna napravit ćemo sve potrebne sastanke i vidjeti što dalje. Ako nešto ne krene u pozitivnom smislu, moguć je i zastoj u radu seniorskog uzrasta”, najavio je Rački dodavši kako su onima, ako ih ima, koji smatraju da mogu bolje voditi klub, vrata otvorena.


Zahvala sponzorima


Donald Škiljan, član veteranske ekipe i Upravnog odbora kluba, naglašava kako se kroz suradnju s prijateljima kluba i sponzorima došlo do sredstava koja su omogućila nabavu potrebne sportske opreme i druge slične troškove:


“Posebno bih zahvalio Vilimu Smiljaniću i Tomu Duševiću koji su u nekoliko navrata pomogli u osiguranju uvjeta za rad. Puno nam je pomogla i tvrtka Bole te sponzori kao što su Pizzeria Škorpion, kafići Tin i Katarinčini, Dental Medicina Rački-Matić Delnice, Gumi servis Bolf, Obrt Juranić, Ceste Rijeka, Mobitech i Aquamont obrt.


Svima velika hvala, ali i poziv drugima koji žele pomagati u radu kluba koji okuplja najveći broj mladih u Delnicama da nam se jave”, rekao je Škiljan.


Marin Jerković, igrač, trener i direktor “Goranina” zahvalio je igračima u svim uzrastima:


“Seniori su, usprkos mnogim problemima, ipak osigurali opstanak. Posebne čestitke treba uputiti juniorima koji su trenutačno na vodećoj poziciji, mada Lošinj ima utakmicu manje i na kraju će nas najvjerojatnije preteći.


Zahvalio bih i svim roditeljima igrača iz omladinskih pogona jer bez njihove potpore ne bi bilo ovih uspjeha, kao i trenerima u omladinskim pogonima, a to su Dražen Krivaja, Enriko Beljan i Zoran Jovanovski”, rekao je Jerković naglasivši kako mlađi uzrasti HNK-a “Goranin” okupljaju više od 60 igrača, a seniori i veterani broje oko pedesetak igrača.