Bundesliga

Union Berlin ostavio Koln bez pobjede nakon osam kola, Mainz slavio u Freiburgu

Dimitris Limnios (Koln)/Foto REUTERS

Dimitris Limnios (Koln)/Foto REUTERS

Pobjedu Union Berlinu, koji je skočio na peto mjesto, donio je Max Kruse u 72. minuti nakon penala



BERLIN Nogometaši Koelna još uvijek su bez pobjede u Bundesligi nakon što su u posljednjem susretu 8. kola na domaćem terenu izgubili od Union Berlina    sa 1-2.


Nigerijski napadač Taiwo Awoniyi u 27. minuti donosi vodstvo gostima, a Koeln je izjednačio pogotkom Tunižanina Ellyesa Skhirija u 36. minuti.


Pobjedu Union Berlinu, koji je skočio na peto mjesto, donio je Max Kruse u 72. minuti nakon penala. Njegov udarac s bijele točke obranio je vratar domaćina, ali lopta se je odbila do Krusea, koji je iz drugog pokušaja ipak zatresao mrežu.




Freiburg je u nedjelju na domaćem terenu izgubio od Mainza sa 1-3, a trostruki strijelac za prvu pobjedu Mainza bio je francuski napadač Jean-Philippe Mateta (2, 34, 40), dok je utješni pogodak za Freiburg zabio Nils Petersen (63).


Mateta ove sezone igra u odličnoj formi, u Bundesligi je upisao 7 golova i 2 asistencije.


Dan ranije hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić je povratak na teren u domaćem remiju svog Hoffenheima protiv Stuttgarta (3-3)  proslavio pogotkom i asistencijom. Također, u subotu je Bayern u Muenchenu odigrao samo 1-1 s Werderom, dok je Borussia Dortmund je u Berlinu svladala Herthu s 5-2,  a čak četiri gola je postigao Norvežanin Erling Haaland. 



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore