Villarreal vs. Dinamo

Unai Emery i protiv Dinama želi nastaviti pobjednički niz: “Svjesni smo da je Dinamo eliminirao jednog favorita”

Hina

Unai Emery/Foto REUTERS

Unai Emery/Foto REUTERS

Villarreal je u posljednjih pet utakmica upisao pet pobjeda, od čega dvije u osmini Europske lige protiv kijevskog Dinama te tri u prvenstvu protiv Eibara, Cádiza i Granade



MADRID Villarreal je u subotu pobijedio u gostima Granadu s 3-0 čime je upisao treću pobjedu zaredom u španjolskom nogometnom prvenstvu a u četvrtak protiv zagrebačkog Dinama u Europskoj ligi želi nastaviti pobjednički niz, rekao je Villarrealov trener Unai Emery.


“Bio nam je izazov ostvariti treću pobjedu u nizu, sustići Real Sociedad i Betis u borbi za mjesta koja dogodine vode u Europsku ligu. Sada imamo novi izazov u Europskoj ligi, natjecanju u kojem uživamo i koje nam donosi lijepe trenutke”, izjavio je Emery na konferenciji za medije.


“Slijedi nam četvrtfinale s Dinamom koji je eliminirao jednog favorita, Tottenham, pa smo svjesni da će to biti zahtjevan susret, pun intenziteta, ali u kojem treba uživati. U toj utakmici želimo nastaviti s pozitivnim nizom”, dodao je.




Villarreal je u posljednjih pet utakmica upisao pet pobjeda, od čega dvije u osmini Europske lige protiv kijevskog Dinama te tri u prvenstvu protiv Eibara, Cádiza i Granade.


Najbolji strijelac Gerard Moreno (28) zabio je u subotu tri gola Granadi, što mu je prvi “hat-trick” u karijeri.


“Oprezno sam ušao u utakmicu jer sam imao fizičkih problema prethodnih dana, bojao sam se, no sve je dobro ispalo”, izjavio je napadač Moreno nakon utakmice. U prošloj prvenstvenoj utakmici s Cádizom je istegnuo bedreni mišić pa se idući dan priključio reprezentaciji Španjolske te pauzirao tri dana. Izbornik Luis Enrique ga nije htio forsirati pa ga je stavio u igru tek u trećoj, posljednjoj utakmici protiv Kosova. Moreno je odigrao zadnjih 21 minutu te zabio posljednji gol u pobjedi od 3-1.


“Prolazim kroz najbolje trenutke karijere. Sada dolazi važan dio sezone pa se nadam da ću nastaviti pomagati ekipi. Pred nama je utakmica Europske lige, nakon ukupno pet pobjeda zaredom želimo u njoj nastaviti pozitivni niz”, rekao je Moreno.


Za Villarreal je ove sezone u 32 utakmice zabio 23 gola i upisao osam asistencija. Emery ga je protiv Granade povukao iz igre u 63. minuti a nakon utakmice izrazio zadovoljstvo njegovim povratkom jer se poslije susreta s Cádizom bio uplašio da su ga izgubili na nekoliko tjedana.


“Proteklih dana su ga pazili u reprezentaciji a vratio nam se željan igre. Dobro su mu došle minute koje je odigrao u srijedu (protiv Kosova), bio mi je rekao da želi igrati”, izjavio je Emery.


“Uz to su nam se vratili i neki ozlijeđeni igrači što nam sada pruža više mogućnosti u igri. Povratak Alberta Morena je bitan za ekipu, vraća se u trenutku kada smo ostali bez Pervisa što je dobro. Alberto je odigrao prve minute poslije 7-mjesečne teške ozljede”, dodao je Emery.


Lijevi bek Alberto Moreno (28) je zbog ozljede križnih ligamenata propustio dosadašnji dio sezone a protiv Granade je odigrao zadnjih šest minuta. On je trenutačno drugo rješenje na toj poziciji jer je tijekom reprezentativnog okupljanja Ekvadora ozlijedio desnu nogu Pervis Estupiñán (23) koji je do daljnjeg izvan pogona.


Prvi lijevi bek je Alfonso Pedraza (24) koji je startao protiv Granade.


Stoper Pau Torres (24) je pak odigrao svih 90 minuta nakon što je propustio posljednje tri utakmice zbog ozljede mišića noge. Na teren se vratio i defenzivni vezni Francis Coquelin (29) koji je dobio zadnjih trinaest minuta jer zbog ozlijeđenog zgloba nije igrao mjesec dana.


Dinamo i Villarreal će u četvrtak u Zagrebu odigrati prvu utakmicu četvrtfinala Europske lige a uzvrat je 15. travnja u Vila-realu, gradiću na jugoistoku Španjolske.


Villarreal se nada osvajanju Europske lige te zauzimanju petog mjesta u prvenstvu na kraju sezone. Uoči utakmice s osmoplasiranom Granadom zauzimao je sedmo mjesto.