Podrška LGBT zajednici

UEFA započela pa brzo i zaustavila istragu protiv Nijemaca zbog kapetanske trake duginih boja

Portal Novilist.hr

Manuel Neuer/Foto REUTERS

Manuel Neuer/Foto REUTERS

UEFA je, zbog zabrane emitiranja političkih poruka, krenula u postupak kako bi utvrdila je li Neuer prekršio jedno od pravila, ali sada su ipak odlučili zaustaviti istragu



RIJEKA UEFA je ipak odlučila zaustaviti istragu protiv Njemačkog nogometnog saveza vezanu uz podršku LGBT zajednici, potvrdili su Nijemci.


Tijekom današnjeg su dana njemački mediji objavili kako je UEFA nezadovoljna potezom Manuela Neuera, koji je na utakmici protiv Portugala nosio kapetansku traku u duginim bojama, čime je Njemački nogometni savez dao podršku LGBT zajednici.


UEFA je, zbog zabrane emitiranja političkih poruka, krenula u postupak kako bi utvrdila je li Neuer prekršio jedno od pravila, ali sada su ipak odlučili zaustaviti istragu. U međuvremenu se javio i vodeći njemački LGBT aktivist Christian Rudolph koji je izjavio: “Ovo je neprihvatljivo. Ovo je jako loš, poguban znak. Ovo je mjesec ponosa i normalno je da se na najvažnijem sportskom događaju nosi traka u duginim bojama. UEFA mora razmisliti o tome koga predstavlja.”




Iz UEFA-e su shvatili da su ipak pogriješili pa su i sami priznali: “Traka je simbol raznolikosti i predstavlja plemenitu svrhu”.