Malo blaže...

UEFA smanjila kaznu Mađarima zbog rasističkih ispada navijača, ali još uvijek moraju platiti 100.000 eura

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Na utakmici protiv Francuske 19. srpnja u Budimpešti s dijela tribina gdje su se nalazili mađarski navijači stizali su rasistički uzvici upućeni tamnoputim francuskim nogometašima



NYON UEFA je u srijedu smanjila kaznu dosuđenu u srpnju Mađarskom nogometnom savezu (MSLZ) zbog rasističkih ispada mađarskih navijača tijekom EURA.


Tako prema novoj odluci UEFA-e mađarska reprezentacija mora igrati samo dvije utakmice bez navijača, a ne tri kako je glasila prvotna kazna. Kazna u visini od 100.000 eura koju Mađarski nogometni savez (MLSZ) mora platiti je međutim potvrđena, kao i obveza isticanja natpisa “#EqualGame”, koji se odnosi na antidiskriminacijsku kampanju UEFA-e, na utakmicama bez navijača.


Na utakmici protiv Francuske 19. srpnja u Budimpešti s dijela tribina gdje su se nalazili mađarski navijači stizali su rasistički uzvici upućeni tamnoputim francuskim nogometašima, a UEFA je kaznila i isticanje homofobnih natpisa i plakata na utakmicama  protiv Portugala i Njemačke.




Nešto kasnije, 21. rujna MLSZ je kažnjen igranjem još jedne utakmice bez publike  i novčanom kaznom, ali ovaj put od strane FIFA-e  i to zbog rasističkih ispada mađarskih navijača prema engleskim nogometašima početkom rujna u Budimpešti kada je Gordi Albion slavio u kvalifikacijama za SP 2022.