Kvalifikacije za SP

Pogledajte sukob mađarskih navijača i policije na Wembleyju, navijački neredi i u Albaniji

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Sve je počelo kada je policija ušla na tribinu s gostujućim navijačima kako bi privela jednog mađarskog ultrasa zbog rasističkog vrijeđanja tamnoputih redara



LONDON U susretu iz skupine I kvalifikacija za SP između Engleske i Mađarske (1:1) došlo je do nereda gostujućih navijača.


Mađari su poveli u 24. minuti golom Rolanda Sallaia iz kaznenog udarca, a europski doprvaci su izjednačili u 37. minuti golom Johna Stonesa. U nastavku susreta “Gordi Albion” je dominirao, ali nije uspio probiti gostujuću obranu.


Dvoboj na stadionu Wembley obilježili su neredi mađarskih navijača koji su vrlo brzo nakon početka utakmice sukobili s policijom.


Albanski navijači gađali su predmetima poljske igrače




Vlasti su bile u stanju visoke pripravnosti nakon što su mađarski navijači rasno zlostavljali engleske igrače i gađali ih raznim predmetima u njihovom prvom susretu u rujnu u Budimpešti. I ovoga puta je došlo do incidenta.


Sve je počelo kada je policija ušla na tribinu s gostujućim navijačima kako bi privela jednog mađarskog ultrasa zbog rasističkog vrijeđanja tamnoputih redara. Kada je policija uhitila izgrednika, došlo je do naguravanja i tučnjave s ostalim navijačima. Red je uspostavljen kada se na tribini pojavila specijalna policija s palicama.


Mađarska reprezentacija je u srpnju ove godine kažnjena s tri domaće utakmice bez gledatelja zbog rasističkih izgreda navijača za vrijeme EURO-a, a sada će sasvim sigurno dobiti novu kaznu.


I u drugom susretu iz ove skupine, ogledu Albanije i Poljske došlo je do nereda. Do izgreda navijača je došlo nakon što je Poljska povela sa 1-0 golom Karola Swiderskog u 78. minuti, a domaći navijači su počeli bacati predmete na travnjak, pa je francuski sudac Clement Turpin prekinuo meč na više od 15 minuta, a rezultat se više nije mijenjao.


Engleska vodi sa 20 bodova, Poljska im tri boda manje, a treća je Albanija sa 15 bodova.